Fadolaulaja Mariza ja ruotsalainen Youtube-suosikki Dirty Loops tulevat keväällä Espoon April Jazziin - Kulttuuri | HS.fi

Fadolaulaja Mariza ja ruotsalainen Youtube-suosikki Dirty Loops tulevat keväällä Espoon April Jazziin

Huhtikuussa järjestettävä April Jazz levittäytyy kolmelle viikolle.

Fadolaulaja Mariza esiintyi Suomessa viimeksi syksyllä 2019, tuolloin Kulttuuritalolla.

7.12.2021 10:38

Espoolainen April Jazz -festivaali levittäytyy ensi keväänä kolmelle viikolle. Tapahtuma järjestetään 14.–30. huhtikuuta, nyt 36. kerran.

Yksi festivaalin pääesiintyjistä on fadon suurin tähti maailmalla, portugalilainen Mariza. Edellisen kerran hän on esiintynyt Suomessa vuonna 2019.

Muita esiintyjiä ovat muun muassa moninkertainen Grammy-voittaja, kuubalaispianisti Gonzalo Rubalcaba, kuusihenkinen ja monikansallinen a cappella -yhtye Accent sekä ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva ruotsalaisyhtye Dirty Loops, jonka YouTube-videot popcovereista ovat keränneet miljoonia katsojia.

Kiinnostusta ovat herättäneet jazzfuusio-versiot muun muassa Adelen, Britney Spearsin ja Aviciin kappaleista. Katso alla olevalta versio Justin Bieberin Baby -kappaleesta:

Festivaali käynnistyy Espoon kaupunginteatterin, tanssiteatteri Sivuun Ensemblen ja April Jazzin yhteistuotannolla Silentopia. Ninni Perkon koreografioima ja Jarmo Saaren säveltämä esitys tarjoaa paikan käsitellä ympäristökriisiin liittyviä tunteita ja omaa osallisuuttamme siinä. Monitaiteelliseen ja -tieteelliseen työryhmään kuuluu tanssijoita, muusikoita, visualisoijia, äänisuunnittelija sekä tutkijoita.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Big Band Boost -leiri nuorisoyhtyeille. Leirin kouluttajina ja kummeina toimivat Espoo Big Band sekä Umo Helsinki Jazz Orchestra.

Festivaali päättyy vappuaattona laulaja Maria Ylipään ja Marzi Nymanin johtaman Tapiola Sinfoniettan konserttiin.

April Jazzin tapahtumia järjestetään Sellosalin, Revontulihallin ja Espoon kulttuurikeskuksen lisäksi myös remontoidussa Tapiolan kirkossa ja Espoon modernin taiteen museo Emmassa sekä Helsingissä Korjaamolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat