Rikossarjauutuus Hautalehto on mallikas vaan ei erityisen omaleimainen, lähin vertailukohta löytyy Beck-elokuvista - Kulttuuri | HS.fi

Rikossarjauutuus Hautalehto on mallikas vaan ei erityisen omaleimainen, lähin vertailukohta löytyy Beck-elokuvista

Mikko Leppilampi on Hautalehto: kylmä syli -sarjassa ensimmäisessä tv-pääroolissaan ja kantaa vastuun vaivatta.

Rikoskomisario Antti Hautalehto (Mikko Leppilampi) on varsin tavallinen suomalainen mies.

9.12.2021 2:00 | Päivitetty 9.12.2021 10:08

Rikosetsivä Antti Hautalehto on kuin Napakympin osallistuja: ”tavallinen suomalainen mies.” Hautalehto: kylmä syli -sarjan päähenkilö ei puhu tunteistaan, naljailee työtovereilleen mutta pitää näille pomona tiukkaa kuria. Hän pitää kokkaamisesta ja potee avioeroa.

Porvooseen sijoittuva sarja pohjaa poliisitaustaisen Christian Rönnbackan neljänteen Hautalehto-romaaniin. Päähenkilö tutkii kollegoineen paikallisen miehen katoamista, joka alkaa näyttää osalta selvittämättömien hukkumisten sarjaa.

Hahmogalleria ei eksentrikoilla leveile. Suurin kysymysmerkki on poliisilaitoksen uusin tulija (Onni Parviainen), vanhemman etsivän (Antti Reini) poika, jonka huhutaan olevan epävakaa. Eikä Hautalehtokaan (Mikko Leppilampi) kaikkein tasaisin tyyppi ole. Kun naapuripihan joululaulujollotus käy hermoille, poliisi kaivaa esiin aseen.

Veli-Pekka Hännisen kirjoittama ja Petri Kotwican ohjaama kahdeksanosainen sarja ei kuulu tunnelmalliseen nordic noiriin eikä nojaa toimintaan. Siinä on enemmän Beckiä kuin Rikosta. Realismi ajaa visuaalisen näyttävyyden edelle.

Pääosaa näyttelevä Leppilampi on nähty poliisisarjoissa Ivalo ja Sorjonen, mutta Hautalehto on hänen ensimmäinen tv-pääroolinsa. Näyttelijä kantaa vastuun vaivatta.

Mallikkaasti etenee myös koko sarjan kerronta, vaikka mitään erityisen omaleimaista tai jännittävää siitä ei löydy. Väkivallan sijaan keskiössä ovat ihmissuhdejännitteet. Hautalehdon suhde pomoonsa on hankala ja paikalliseen lääkäriin (Marja Salo) flirttaileva.

Mahdollisesta sarjahukuttajasta huolimatta sarja on turvallinen.

Hautalehto: kylmä syli, C More. (K12) Oikaisu 9.12. klo 10.05: Rikoskomisario Hautalehdon etunimi on Antti, ei Seppo. Sarjassa on kahdeksan osaa, ei seitsemän.

Oona Airola ja Onni Parviainen näyttelevät rikosetsiviä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat