Huippuballerina Maria Kotšetkova vierailee uudenvuoden Balettigaalassa Helsingissä - Kulttuuri | HS.fi

Huippuballerina Maria Kotšetkova vierailee uudenvuoden Balettigaalassa Helsingissä

Kansallisbaletissa viime kaudella nähty Kotšetkova tanssii nyt Lontoossa.

Maria Kotšetkovaa nähtiin viime kaudella Helsingissä. Ballerina kertoi tuolloin, että Kansallisbaletti oli pandemian keskellä yksi ainoista taloista maailmassa, joka pystyi olemaan auki ja esittämään koko illan baletteja yleisölle.

16.12.2021 10:42

Uudenvuodenpäivänä Aleksanterin teatterissa järjestettävää Uudenvuoden Balettigaalaa saapuu tähdittämään huippuballerina Maria Kotšetkova.

Hänen partnerinaan nähdään Tanskan Kuninkaallisen baletin solisti Sebastian Kloborg. Kaksikko tanssii Blondien ja Philip Glassin musiikkiin tehdyn koreografian Once I Had a Love.

Merkittävän uran maailmalla tehnyt venäläissyntyinen ballerina Kotšetkova palkattiin viime vuonna yhdeksi kaudeksi tähtitanssijaksi Suomen kansallisbalettiin. Nyt hän on muuttanut Lontooseen ja liittynyt English National Balletiin ensitanssijaksi.

Lue aiheesta lisää: Koronavirus toi huippuballerinan Helsinkiin

Uudenvuoden gaalassa esiintyy myös Suomen kansallisbaletin tanssijoita. Ohjelman on suunnitellut tähtitanssija Sergei Popov.

Ohjelma koostuu venäläisen klassisen baletin helmistä, mukana on otteita esimerkiksi Joutsenlampi- ja Sylvia-baleteista. Mukana on myös Suomessa harvemmin nähtyjä Mihail Fokinin mestariteoksia, kuten Scheherazade ja Suomessa ennen näkemätön Egyptin yöt.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat