Helsingin Barokkiorkesteri jäi jumiin Espanjaan orkesterissa ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi - Kulttuuri | HS.fi

Helsingin Barokkiorkesteri jäi jumiin Espanjaan orkesterissa ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi

Orkesterin Espanjan-kiertueen viimeisen konsertin piti olla keskiviikkona. Nyt orkesteri odottaa kotiinpääsyä karanteenissa.

Helsingin Barokkiorkesterin Espanjan-kiertue keskeytyi koronatapausten vuoksi. Uudenvuodenaattona orkesterilla on Helsingin Musiikkitalossa suuri uudenvuoden konsertti.

16.12.2021 16:29

Helsingin Barokkiorkesterin kiertue Espanjassa on keskeytynyt, sillä kolmella orkesterin muusikolla on todettu koronatartunta.

Kiertueella olisi ollut vuorossa vielä viimeinen konsertti Espanjan Murciassa. Konsertti oli tarkoitus pitää eilen keskiviikkona.

Orkesteri kertoo asiasta Facebookissa.

Tartunnoista ja altistumisesta johtuen Espanjan terveysviranomaiset ovat määränneet koko kiertueella mukana olevan orkesterin karanteeniin.

Sairastuneella ei ole ilmennyt toistaiseksi vakavia oireita. Muusikot odottavat karanteenissa nyt Espanjassa ja palaavat Suomeen, kun karanteeni päättyy.

Orkesteri on konsertoinut Espanjassa 10. joulukuuta lähtien, ohjelmassaan Bachin Brandenburgilaiset konsertot. Konserttipaikkoina ovat ennen Murciaa olleet Cuenca ja Logroño.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat