Televisioalan Kultainen Venla -gaala siirtyy, palkinnot jaetaan tammikuun sijaan vasta toukokuussa - Kulttuuri | HS.fi

Televisioalan Kultainen Venla -gaala siirtyy, palkinnot jaetaan tammikuun sijaan vasta toukokuussa

Gaala siirtyy koronatilanteen takia.

Elina Knihtilä näyttelee Annelia eniten Kultainen Venla -ehdokkuuksia saaneessa Sisäilmaa-sarjassa . Knihtilä on itse ehdolla parhaan naisnäyttelijän palkinnon saajaksi.

17.12.2021 10:41

Televisioalan Kultainen Venla -gaala siirtyy kuukausia eteenpäin. Vuoden parhaat tv-ohjelmat ja -tekijät oli tarkoitus palkita gaalassa 14. tammikuuta 2022.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Televisioakatemian hallitus on päättänyt siirtää Kultainen Venla -gaalan toukokuulle. Gaalan uusi ajankohta on 7. toukokuuta.

Gaala televisioidaan Suomen Kansallisoopperasta suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla.

Yleisöäänestys Vuoden esiintyjä- ja Vuoden ohjelma -kategorioissa on parhaillaan käynnissä, ja äänestys päättyy alkuperäisen aikataulun mukaisesti 11. tammikuuta. Äänestää voi täällä.

Tuomariston valitsemat Kultainen Venla -finalistit julkistettiin viime viikolla.

Eniten finaalipaikkoja kahmi Yleisradion draamasarja Sisäilmaa, joka on finalistina kuudessa kategoriassa.

Viidessä kategoriassa finalistina on Aikuiset-sarjan toinen kausi (Yleisradio). Kolmessa kategoriassa finalistina on Mädät omenat -sarja (Elisa Viihde) ja Vain elämää (Nelonen).

Helsingin Sanomien HS Lasten uutiset on finalistina vuoden lasten- ja nuortenohjelman kategoriassa. Muut finalistit ovat Hullu - hullumpi - yläaste (Yleisradio) ja Sekasin (Yleisradio).

Katso kaikki finalistit täältä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat