Radiosarjassa viisi kirjailijaa kertoo, miksi kirjoittaa – Tunnin haastatteluissa ehditään ihanasti rönsyillä moneen suuntaan - Kulttuuri | HS.fi

Radiosarjassa viisi kirjailijaa kertoo, miksi kirjoittaa – Tunnin haastatteluissa ehditään ihanasti rönsyillä moneen suuntaan

Välipäivinä esitettävän sarjan avaa Rosa Liksom.

Rosa Liksom työhuoneellaan Helsingin Kaapelitehtaalla Helsingissä elokuussa.

27.12.2021 2:00

”Uskon alitajuntaan”, Rosa Liksom toteaa. Niin kirjallisuudessaan kuin kuvataiteessaankin hän tekee luonnoksia. Lopputulos on kuitenkin yleensä jotain ihan muuta kuin ne.

Miia Gustafssonin välipäivinä esitettävässä viisiosaisessa sarjassa Liksom, Max Seeck, Hanna Brotherus, Anni Kytömäki ja Jari Järvelä kertovat, mikä saa heidät kirjoittamaan. Nykyisessä hektisessä mediatodellisuudessa tunnin haastattelut ovat luksusta, jossa ehditään rönsyillä moneen suuntaan.

Avausjaksossa Liksom kertoo, miten hänen inspiraationsa kumpuaa niin reppureissaamisesta kuin tornionjokilaaksolaisista juuristakin. Menestysromaani Hytti nro 6 sai alkunsa neljännesvuosisata aiemmin matkasta, joka tehtiin JH Erkon palkinnosta saaduilla rahoilla.

Liksom perustelee myös taiteilijanimen käyttöään. Mutta sarjan nimikysymys kuitataan jo haastattelun alussa muutamalla lauseella. ”Kirjoittaminen on kivaa”, Liksom sanoo nauraen.

Miksi kirjoitan?, Radio 1 klo 10.00 ja Areena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat