Coldplayn loppu häämöttää: Yhtye lopettaa levyjen tekemisen kolmen vuoden kuluttua - Kulttuuri | HS.fi

Coldplayn loppu häämöttää: Yhtye lopettaa levyjen tekemisen kolmen vuoden kuluttua

”Viimeinen oikea levymme ilmestyy vuonna 2025. Uskon, että sen jälkeen teemme vain kiertueen”, Coldplayn laulaja Chris Martin sanoo.

Chris Martin on Coldplayn laulaja ja lauluntekijä.

23.12.2021 13:01

Brittiläisyhtye Coldplay aikoo lopettaa levyjen tekemisen vuonna 2025. Yhtyeen keulahahmo, laulaja ja lauluntekijä Chris Martin kertoi asiasta keskiviikkona BBC:n Radio 2 -kanavalla.

”Viimeinen oikea levymme ilmestyy vuonna 2025. Uskon, että sen jälkeen teemme vain kiertueen. Ehkä teemme myös joitakin yhteistyöprojekteja, mutta Coldplayn tarina ikään kuin loppuu silloin”, Martin sanoi.

Hän paljasti asian lyhyessä videopätkässä, jolla mainostettiin hänen sekä radio-dj ja televisiojuontaja Jo Whileyn yhteistä joulushow’ta. Ohjelma lähetetään tänään torstaina BBC:n radiokanavalla, joten Martin saattaa puhua asiasta silloin vielä lisää.

Whiley itse kommentoi asiaa omassa aamuohjelmassaan sanomalla, ettei hän ole koskaan aivan varma, milloin Martin vitsailee ja milloin tämä on aivan tosissaan.

BBC:n mukaan laulajan lausunnot ovat kuitenkin linjassa sen kanssa, mitä hän sanoi jo aiemmin tänä vuonna yhtyeen yhdeksännen studioalbumin (Music Of The Spheres) julkaisun yhteydessä.

Tuolloin Martin sanoi musiikkilehti NME:lle aikovansa tehdä yhteensä kaksitoista albumia ja lopettavansa sitten.

Tiettävästi Martin ei ole koskaan aiemmin sanonut ääneen tarkkaa päivämäärää, jolloin yhtyeen urakka tulee tiensä päähän.

2000-luvun vaihteessa perustettua yhtyettä on pidetty yhtenä aikamme suosituimmista ja menestyneimmistä poprock-bändeistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat