Fredrik Skavlanin talk show’sta tuli maailmantähtien pakkoetappi – Joulukuussa päättynyttä ohjelmaa muistellaan parhaat palat -tyyliin - Kulttuuri | HS.fi

Fredrik Skavlanin talk show’sta tuli maailmantähtien pakkoetappi – Joulukuussa päättynyttä ohjelmaa muistellaan parhaat palat -tyyliin

Skavlania on tehty vuodesta 2009 lähtien. Vieraana on pistäytynyt superstaroja Adelesta Bill Gatesiin.

Fredrik Skavlan veti nimeään kantavaa keskusteluohjelmaa 13 vuotta.

31.12.2021 2:00

Pohjoismaiden suosituimmasta talk show’sta, norjalaisen Fredrik Skavlanin vetämästä ruotsalaisesta Skavlanista on jäänyt mielikuva suurten, kansainvälisten starojen kyläilypaikkana. Onhan ohjelmassa vieraillut vuosien aikana ulkomaan elävää Adelesta Bill Gatesiin.

Valtaosa vieraista on kuitenkin ruotsalaisia, kuten kokoelmajakso Best of Skavlan paljastaa. Tammikuusta 2009 pyörinyt ohjelma onkin ollut mitä oivallisin ikkuna ruotsalaiseen yhteiskuntaan, politiikkaan ja kulttuurielämään. 3. joulukuuta nähtiin Skavlanin viimeinen jakso. Sen vieraana oli muun muassa Ruotsin ensimmäinen naispääministeri Magdalena Andersson.

Pakko se on silti myöntää, että maailmantähdet ovat ohjelman suola. Heitä on mahtunut mukaan tuoreimmallakin kaudella mukaan runsaasti.

Pohjoismaisessa keskusteluohjelmassa se on edelleen poikkeuksellista.

Parhaat palat -tyyliin pätkityssä ohjelmassa ei tietenkään pääse uppoutumaan keskusteluihin alusta loppuun, mutta herkullisia tarinoita kuuntelee täsmäversioinakin.

Katsoja on pelkkänä korvana, kun brittikoomikko Stephen Fry paljastaa, miksi eräs tietty solmio muistuttaa häntä Andy Warholista, ja kun seikkailuohjelmistaan tunnettu brittiläinen eräjormaekspertti Bear Grylls kertoo, kuinka ripuli iski kesken kalliokiipeilyn.

Best of Skavlan, Fem la 1.1. klo 18.30 ja Areena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat