Martin Clunes jatkaa vakuuttavaa työtä tositapauksiin perustuvan Murhaajajahti-sarjan pääroolissa - Kulttuuri | HS.fi

Martin Clunes jatkaa vakuuttavaa työtä tositapauksiin perustuvan Murhaajajahti-sarjan pääroolissa

Rikosylikomisario Colin Suttonin muistelmiin perustuvasta sarjasta alkavat nyt toisen tuotantokauden jaksot.

Rikosylikomisario Colin Sutton (Martin Clunes, vas.) tiimeineen viettää monia unettomia öitä lontoolaisessa valvomossa, sillä ”Yövaanija” liikkuu yleensä vain aamun varhaisina tunteina.

31.12.2021 2:00

Yksin eläviä ikääntyneitä naisia ryöstänyt ja raiskannut lontoolainen ”Yövaanija” oli onnistunut välttelemään poliisia jo 17 vuotta. Osittain myös poliisin virheiden vuoksi.

Vuonna 2009, poliisin viimeisenä hätävarana, tutkintatyön saa arvioitavakseen ansioitunut rikosylikomisario Colin Sutton, jonka muistelmiin perustuu myös englantilaisen Murhaajajahdin (2020) toinen tuotantokausi.

”Yövaanijan” pitkään jatkunut vastenmielinen rikosten sarja antaisi mahdollisuuden monenlaisiin mauttomiin, paisutteleviin ja väkivaltaisiin käsittelytapoihin, mutta asiallinen Murhaajajahti välttää kaikki. Loppuun saakka myös uhreja ja omaisia kunnioittaen.

Tarinan ytimessä on yksityiskohtainen poliisityö, jolla ei ole mitään tekemistä monia muita sarjoja rasittavien sankarillisten tai yli-inhimillisten suoritusten kanssa. Komediallisista hahmoista tunnettu Martin Clunes on elämänsä roolissa työlleen omistautuneena, määrätietoisena ja herkän myötäelävänä poliisina, jonka persoonattomuus kääntyy jo persoonallisuudeksi.

Ehkä eläkkeelle lähtevä Sutton aavistaa, että hänen osansa tulee olemaan joskus samanlainen kuin uhreiksi joutuneiden naisten. Heidät huomattiin, mutta ei nähty.

Murhaajajahti, Yle Areena.

Martin Clunes on elämänsä roolissa työlleen omistautuneena ja herkän myötäelävänä poliisina, jonka persoonattomuus kääntyy jo persoonallisuudeksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat