Näyttelijöillä ja muusikoilla on sama sukuvika – Jussi Chydenius tekee radiosarjaa kohtalotovereistaan - Kulttuuri | HS.fi

Näyttelijöillä ja muusikoilla on sama sukuvika – Jussi Chydenius tekee radiosarjaa kohtalotovereistaan

Sukuvika-sarjasta kuullaan nyt neljännen tuotantokauden jaksot.

Jussi Chydenius on kulkenut taiteilijasukujen jäljillä vuodesta 2015 lähtien.

5.1. 2:00

Eipä tarvitse kauaa miettiä, mistä muusikko Jussi Chydenius on saanut idean taiteilijasukuja käsittelevään Sukuvika-sarjaansa. Hänen omat vanhempansa ovat muusikko Kaj Chydenius ja ohjaaja-näyttelijä Kaisa Korhonen.

Vaikka sarjan historiaan mahtuu porukkaa kirjailijoista valokuvaajiin, juuri muusikot ja näyttelijät ovat parhaiten edustettuina. Ja mikäs siinä: näissä ammateissa sukuvika onkin usein pahimmasta päästä.

Hyvä esimerkki on Roineen suku, josta tänään keskiviikkona kuultavassa jaksossa puhuvat näyttelijät Liisa ja Esko Roine. Molemmat ovat naimisissa kollegan kanssa. Heidän isänsä Eero Roine (1904–1966) oli suosittu näyttelijä. Eskon tytär Susanna Roinekin näyttelee. Lapsenlapsissa sukuvikaa ei sentään vielä ole ilmennyt.

Liisan ja Eskon lapsuuden luontaisetuihin kuuluivat liput isän ensi-iltoihin. Silti kumpikaan ei myönnä sukulaisuuden avanneen uralla ovia. ”Tämä on työ siinä missä muutkin”, Esko toteaa vaatimattomasti.

Liisan musiikkivalintana soi Jukka Kuoppamäki, jolla oli sarjassa oma jaksonsa jo vuonna 2015.

Sukuvikaa on esitetty joulunajan kausisarjana vuosina 2014, 2015 ja 2017. Nyt se palaa pitkältä tauolta. Kiireettömien jaksojen merkityksen kuuntelijalle määrittää hänen kiinnostuksestaan kulloisiakin studiovieraita kohtaan.

Sukuvika, Radio 1 klo 10.00 ja Areena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat