Nirvanan Nevermind-levyn alastonkuvasta nostettu oikeusjuttu on hylätty - Kulttuuri | HS.fi

Nirvanan Nevermind-levyn alaston­kuvasta nostettu oikeusjuttu on hylätty

Nirvanan asianajajat väittivät, että syyte on nostettu liian myöhään ja teot ovat vanhentuneita.

Nirvanan läpimurtolevy Nevermind julkaistiin vuonna 1991.

4.1. 14:51

Nirvanan Nevermind-levyn kannen alastonkuvasta nostettu pornografiaoikeusjuttu on hylätty. Asiasta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja brittilehti The Guardian.

Kalifornialainen liittovaltion alioikeus hylkäsi oikeusjutun maanantaina, mutta jätti mahdollisuuden muutetun kanteen jättämiseen 13. tammikuuta mennessä.

Aiemmin joulukuussa Nirvanan asianajajat esittivät oikeusjutun hylkäämistä bändin Nevermind-levyn kannesta.

Nirvanan asianajajat väittivät, että syyte on nostettu liian myöhään ja teot ovat vanhentuneita. Nirvanan läpimurtolevy Nevermind julkaistiin syyskuussa 1991.

Oikeusjutun aloittaneen Spencer Eldenin asianajajilla oli 30. joulukuuta asti aikaa vastata Nirvanan asianajajien pyyntöön hylätä oikeusjuttu. Koska vastaväitettä ei tullut määräaikaan mennessä, oikeus hylkäsi jutun.

Alun perin Elden nosti oikeusjutun elokuussa. Kansikuvassa vauvana alasti kuvattu Spencer Elden halusi, ettei kuvaa enää käytetä. Hän myös syytti bändiä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Elden on kuitenkin aikuisiällä ollut useita kertoja mallina kannen uusintaversioille.

Tähän myös Nirvanan asianajajat vetosivat. Heidän mukaan Elden on ”hyötynyt kolme vuosikymmentä julkisuudestaan Nirvana Babyna, joksi hän on itsensä nimennyt”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat