Syyttömästi tuomittu -sarjan jokaisesta hahmosta paljastuu heikkouksia, ja kokonaisuudesta kehittyy jännittävä palapeli - Kulttuuri | HS.fi

Syyttömästi tuomittu -sarjan jokaisesta hahmosta paljastuu heikkouksia, ja kokonaisuudesta kehittyy jännittävä palapeli

Brittisarjan toinen kausi uusii onnistuneesti edellisen kaavaa.

Kun entinen opettaja Sally Wright (Katherine Kelly) on istunut viisi vuotta vankilassa oppilaansa murhasta, hänet vapautetaan.

8.1. 2:00

Sally Wrightin elämä on kuin blueskipaleesta: hän on menettänyt työnsä, aviomiehensä ja vapautensa. Syyttömästi tuomittu -minisarjassa päähenkilö saa kuitenkin uuden mahdollisuuden.

Kun entinen opettaja (Katherine Kelly) on istunut viisi vuotta vankilassa oppilaansa murhasta, hänet vapautetaan.

Neliosainen tapaus on brittisarjan toinen kausi. Se toistaa vuonna 2018 esitetyn ensimmäisen kauden asetelman – murhasta syytetty ihminen vapautetaan vankilasta kesken tuomion –, mutta henkilöt ja paikka ovat vaihtuneet.

Helsingin Sanomat kehui ensimmäisen kauden arviossaan paitsi sarjaa myös tekijää Chris Langia, joka tiedetään myös Minkä taakseen jättää -sarjastaan (2015). Syyttömästi tuomitun toinen luoja Matthew Arlidge ei ole yhtä tunnettu.

Rikossarjoissa ”kuka sen teki?” ei ole aina kiinnostava kysymys. Usein kiinnostavampaa on se, kuinka vastaukseen päästään. Syyttömästi tuomittu -sarjan kohdalla kysymys jaksaa kuitenkin kiinnostaa loppuun asti.

Tarinassa on päähenkilön kautta kyse hänen syyttömyytensä todistamisesta, mutta vielä enemmän siinä on kyse muiden syyllisyyksistä. Jokaisesta juttuun liittyvästä ihmisestä paljastuu heikkouksia: mustasukkaisuutta, salaisuuksia ja kaunoja. Kokonaisuudesta kehittyy kiehtova palapeli, jota kootaan puhumalla.

Tutkimuksia johtavalla poliisilla, rikoskomisario Mike Braithwaitella (Shaun Dooley), on itselläänkin takana tragedia. Traumojen painamat poliisit ovat rikossarjojen peruskauraa, mutta Syyttömästi tuomitussa menneisyyttä käytetään tutkijan ja rikoksesta tuomitun lähentämiseen. Kumpikin on menettänyt kaiken.

Syyttömästi tuomittu, Yle Areena. Myös TV1 perjantaisin. (K12)

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat