Intian köyhimmät ja saastaisina pidetyt naiset perustivat oman median, joka toimii niin kuin kansalaisjournalismista unelmoitiin – Dokumentti näyttää menestystarinan

Writing With Fire -dokumentti näyttää, miten Intian kastittomat naiset nousevat kapinaan journalismilla. Docpoint-festivaali esittää elokuvan, jonka teossa oli mukana myös John Webster.

Khabar Lahariyan toimittaja on usein ainoa nainen keskellä miehiä haastamassa ikävillä kysymyksillä poliisien, virkamiesten tai kylän miesten valta-aseman.

10.1.2022 16:04

Amsterdam

Vuonna 2002 Chitrakootin alueella Uttar Pradeshin osavaltiossa Intiassa joukko dalit-naisia perusti oman Khabar Lahariya -sanomalehden. He olivat kastittomia naisia, siis Intian yhteiskunnan pohjimmaisia.

Nykyisin osa maan daliteista on noussut keskiluokkaan, mutta perinteisesti daliteja on pidetty saastaisina ja heille jäävät tabuina pidetyt, huonosti palkatut työt, kuten vessojen siivous tai eläinten teurastus. Syrjäseuduilla asema on usein erittäin huono, ja maaseudun kylissä tehtävät ovat usein pakkotyötä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat