Göteborgin elokuvafestivaali massahypnotisoi yleisönsä - Kulttuuri | HS.fi

Göteborgin elokuvafestivaali massahypnotisoi yleisönsä

Hypnotisoija yrittää saada koko elokuvateatterin yleisön toivomaansa mielentilaan tempauksistaan tunnetussa ruotsalaistapahtumassa.

The Hypnotic Cinema -tapahtumissa yleisö massahypnotisoidaan ennen näytöksiä.

9.1. 15:17

Göteborgin elokuvafestivaali tunnetaan tempauksistaan, joissa koetellaan katsojia. Aiemmin yksi katsoja sijoitettiin eristyksiin saarelle. Yleisö on myös voinut katsella elokuvia arkusta, johon asennettiin näytöt ja kaiuttimet.

Tänä vuonna ruotsalaisfestivaali kysyy sivuillaan: Uskallatko menettää kontrollin?

The Hypnotic Cinema -näytöksissä Stora Teaternissa hypnotisoija toteuttaa massahypnoosiesityksen ennen elokuvaa. Päämäärä on saattaa koko yleisö elokuvaan sopivaan hypnoosiin.

Näytöksen jälkeen yleisö vapautetaan hypnoosista.

Hypnotisoiduille esitetään esimerkiksi Shirin Neshatin ja Shoja Azarin surrealistinen satiiri amerikkalaisesta unelmasta, Land of Dreams.

Festivaali haluaa kokeilullaan herättää kysymyksiä alistamisesta ja kontrollista. Näitä kysymyksiä on festivaalin mukaan kohdattu koronapandemian tuomien sääntöjen ja rajoitusten aikana.

45. Göteborgin elokuvafestivaali on määrä alkaa 28. tammikuuta. Jos tapahtuma onnistutaan järjestämään, se on harvinaisuus tämän hetken koronatilanteessa, Hollywood Reporter kertoo.

Yhdysvaltalainen Palm Springsin elokuvafestivaali peruttiin tammikuun alulta. Monet festivaalit ovat siirtäneet tapahtumansa etänä katsottaviksi.

Yli 18 elokuvateatteriin leviävän Göteborgin elokuvafestivaalin ohjelmisto julkistetaan 11. tammikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat