Suomalaiselokuva Hytti nro 6 jäi ilman Golden Globe -palkintoa – voiton vei japanilaiselokuva Drive My Car - Kulttuuri | HS.fi

Suomalaiselokuva Hytti nro 6 jäi ilman Golden Globe -palkintoa – voiton vei japanilaiselokuva Drive My Car

Gaalan suuria voittajia olivat elokuva The Power of the Dog ja West Side Story.

Hytti nro 6 -elokuvan pääosanäyttelijä Seidi Haarla (vas.), ohjaaja Juho Kuosmanen ja alkuperäisen kirjan kirjoittanut Rosa Liksom elokuvan lehdistöpäivässä Helsingissä 19. lokakuuta. Elokuva oli Golden Globe -ehdokkaana parhaan ei-englanninkielisen elokuvan palkintoon.

10.1. 5:56 | Päivitetty 10.1. 6:51

Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6 ei saanut Golden Globe -palkintoa. Elokuva oli ehdolla parhaan ei-englanninkielisen elokuvan palkintoon.

Elokuva perustuu Rosa Liksomin samannimiseen Finlandia-palkittuun romaaniin, ja se kertoo suomalaisen opiskelijan ja venäläisen kaivosmiehen kohtaamisesta junamatkalla.

Kategoriassa voiton vei sen sijaan japanilaiselokuva Drive My Car, jonka on ohjannut Ryusuke Hamaguchi.

Golden Globe -gaalassa Hollywood Foreign Press Associationin jäsenet valitsevat ja palkitsevat elokuva- ja televisioalan vuoden 2021 parhaat suoritukset.

Illan suuria voittajia oli lännenelokuvadraama The Power of the Dog, joka voitti palkinnon parhaasta draamaelokuvasta. Lisäksi elokuvan ohjaaja Jane Campion palkittiin parhaana ohjaajana ja Kodi Smit-McPhee parhaana miessivuosan esittäjänä.

Palkinnon parhaasta musikaali- tai komediaelokuvasta sai Steven Spielbergin ohjaama klassikkomusikaaliin perustuva West Side Story. Sen tähti Rachel Zegler sai myös parhaan naispääosan musikaali- tai komediaelokuvassa palkinnon ja Ariana DeBose parhaan naissivuosan palkinnon.

Parhaan miespääosan draamaelokuvassa palkinto meni Will Smithille elokuvasta King Richard (Kuningas Rikhard), naispääosan Nicole Kidmanille elokuvasta Being the Ricardos ja parhaan miespääosan musikaali- tai komediaelokuvassa Andrew Garfieldille elokuvasta Tick, tick... BOOM!".

Parhaan käsikirjoituksen palkinnon voitti Kenneth Branagh elokuvasta Belfast ja parhaan animaatioelokuvan Disneyn Encanto.

Televisiopuolella parhaan draamasarjan palkinto meni Succession -sarjalle ja parhaan komedian komedia-draamasarja Hacksille. Parhaan minisarjan tai televisioelokuvan palkinto meni sarjalle The Underground Railroad (suom. maanalainen rautatie.)

Parhaan naispääosan draamasarjassa palkinnon voitti Michaela Jae Rodriguez sarjasta Pose ja miespääosan Successionin Jeremy Strong.

Naispääosa musikaali- tai komediasarjassa palkinnon vei Hacksin Jean Smart ja miespääosan Ted Lasson Jason Sudeikis.

Parhaasta naissivuosan esittämisestä sarjassa, minisarjassa tai televisioelokuvassa palkittiin Successionin Sarah Snook ja miessivuosan korealaissarja Squid Gamen O Yeong-su.

Parhaan naispääosan minisarjassa tai televisioelokuvassa palkinto meni Kate Winsletille rikosdraamasarjasta Mare of Easttown ja miespääosan Michael Keatonille opioidiepidemiasta kertovasta sarjasta Dopesick.

Tänä vuonna gaala on yksityistilaisuus, eikä sitä striimattu suorana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat