Docpoint järjestetään tänäkin vuonna vain verkossa ilman liveyleisöä - Kulttuuri | HS.fi

Docpoint järjestetään tänäkin vuonna vain verkossa ilman liveyleisöä

Ohjelmistossa nähdään esimerkiksi Elokapina-liikkeen synnystä kertova dokumentti.

Rebellion-dokumentti kertoo Elokapina-liikkeen synnystä.

10.1. 14:00

Helsingin dokumenttielokuvafestivaali Docpoint järjestetään tänä vuonna ainoastaan verkkofestivaalina. Poikkeukselliset järjestelyt johtuvat koronarajoituksista.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti jatkaa Uudellamaalla järjestettäviä yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia kahdella viikolla 31. tammikuuta asti. Rajoitukset estävät kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet.

Docpointia oli valmisteltu pitkään Helsingin elokuvateattereissa ja verkossa järjestettävänä hybridifestivaalina. Nyt tapahtuma järjestetään verkkofestivaalina, joka alkaa 31. tammikuuta ja jatkuu 6. helmikuuta asti.

Verkkofestivaalina Docpoint on vielä selkeämmin valtakunnallinen festivaali. Elokuvat, keskustelut ja muut verkkolähetykset ovat katsottavissa kaikkialla Suomessa.

Ohjelmistossa nähdään muun muassa Elokapina-liikkeen synnystä kertova Maia Kenworthyn ja Elena Sanchez Bellot’n Rebellion sekä Isisin orjuuttamien jesidinaisten pelastusoperaatiosta kertova Hogir Hirorin Sabaya.

Sabaya-dokumentissa seurataan jesidinaisten pelastusoperaatiota.

Myös viime vuonna Docpoint järjestettiin verkkofestivaalina, tuolloin ensimmäistä kertaa. Tapahtuma tavoitti järjestäjien mukaan valtakunnallisen yleisön varsin hyvin ja onnistui yli odotusten.

Elokuvia katsottiin viime vuonna yli seitsemän tuhatta kertaa. Lisäksi festivaalin ilmainen oheistoiminto keräsi eri kanavissa lähes 18 000 osallistujaa.

Docpoint on kuitenkin ennen kaikkea yleisöfestivaali, ja siksi verkkokatselulippujen määrä oli vain noin 25–30 prosenttia normaalivuoden lippumäärästä.

Vuoden 2022 Docpointin ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan torstaina 20. tammikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat