Tommi Laitio on rakentanut Helsingistä maailman parasta kaupunkia ja onnistui niin hyvin, että hänet kutsuttiin huippu­yliopistoon Yhdysvaltoihin – Mikä on johtajan menestyksen salaisuus?

Tommi Laitio on halunnut rakentaa Helsingistä reilun kaupungin, jossa kukaan ei menetä kasvojaan. Siinä hänen omasta taustastaan on ollut yllättävää hyötyä.

”Sekä Oodissa että Vallisaaren Helsinki Biennaalissa tiivistyy Helsingin ihmeellisyys: se, että pystytään yhdistämään laatu ja saavutettavuus. Asiat voidaan tehdä niin, että kaikki tuntevat olonsa tervetulleeksi ja samaan aikaan voidaan tehdä huippulaatua”, Tommi Laitio pohtii toimialakautensa onnistumisia.

13.1.2022 16:00

Maalaus puhutteli Tommi Laitiota heti. Kuvataiteilija Henni Alftanin teos esitti ihmistä piirtämässä toista ihmisistä huuruisen lasin läpi, mutta viiva ei koskaan osunut täysin kohdalleen todellisuuden kanssa.

Koska kaupungin omistamaa taidetta sijoitetaan kaupungin tiloihin, juuri virassaan aloittanut kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialajohtaja päätti valita taulun Helsingin kaupungin taidekokoelman varastosta työhuoneensa seinälle. Se tuntui kuvastavan täydellisesti hänen tuntemuksiaan, kun hän viisi vuotta sitten aloitti uuden organisaation pomona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat