Pokka pitää -sarjassa samat kohtaukset pyörivät jaksosta toiseen, ja silti se jaksaa naurattaa, kiitos hienostoon pyrkivän päähahmonsa Hyacinthin - Kulttuuri | HS.fi

Pokka pitää -sarjassa samat kohtaukset pyörivät jaksosta toiseen, ja silti se jaksaa naurattaa, kiitos hienostoon pyrkivän päähahmonsa Hyacinthin

Tärkeilevä kukkamekkorouva Hyacinth Bucket palaa ruutuun jälleen kerran.

Patricia Routledge on Hyacinth Bucket ja Clive Swift hänen pitkämielinen aviomiehensä Richard.

14.1. 2:00

Vuosina 1990–1995 tehty brittikomediasarja Pokka pitää pyörittää samoja teemoja ja samoja kohtauksia jaksosta toiseen. Eikä se haittaa mitään. Roy Clarken luoma komedia on kuin televisiosarjojen Ramones tai John Wayne: variaatio on vähäistä mutta meno ensiluokkaista.

Sarjan suosio palautuu yhteen seikkaan, sen päähahmoon Hyacinth Bucketiin (Patricia Routledge). Bucket peittelee työväenluokkaista taustaansa sukunimeään myöten – ”se lausutaan bukee”. Hän määräilee tuttuja ja tuntemattomia kuin tärkeilevä aristokraatti.

Vuonna 2016 uutisoitiin, että Pokka pitää oli BBC:n kansainvälisesti ostetuin sarja. Se peittosi arvostetut luontodokumentit, laadukkaat pukudraamat sekä tuolloin kehuja keränneen hittisarjan Uusi Sherlock.

Pokka pitää on ehkä vain kolmen soinnun sarja, mutta sen melodia tarttuu.

Pokka pitää, TV1 joka arkipäivä klo 10.00 ja Yle Areena.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat