Topelius- ja Arvid Lydecken -palkinnot irtosivat seikkailulla ja fantasialla - Kulttuuri | HS.fi

Topelius- ja Arvid Lydecken -palkinnot irtosivat seikkailulla ja fantasialla

Topelis-palkinnon sai Anniina Mikama Myrrys-romaanista, Arvid Lydecken -palkinto myönnettiin Reetta Niemelälle Mustan kuun majatalo -teoksesta, jonka on kuvittanut Katri Kirkkopelto.

Anniina Mikama sai Topelius-palkinnon. Kuva Finlandia-palkinnon ehdokkaiden julkistustilaisuudessa vuodelta 2015, jolloin Mikama oli ehdolla kirjallaan Huijarin oppipoika.

14.1. 14:16 | Päivitetty 15.1. 15:07

Nuortenkirjallisuuden Topelius-palkinnon on saanut tänä vuonna Anniina Mikama seikkailuromaanistaan Myrrys.

Lastenkirjallisuuden Arvid Lydecken -palkinto on myönnetty Reetta Niemelälle ja fantasiakirjasta Mustan kuun majatalo, jonka on kuvittanut Katri Kirkkopelto.

Raadin mukaan Myrryksessä on aihepiirinsä, sujuvan kerrontansa ja mieleenpainuvien hahmojensa ansiosta aineksia aikansa klassikoksi.

Mustan kuun majatalo taas sai raadilta kiitosta sekä tarinastaan, miljööstään, hahmoistaan että kielestään.

Palkinnot jakaa Suomen Nuorisokirjailijat ry. Voittajat valittiin vuoden 2021 aikana ilmestyneistä kotimaisista lasten- ja nuortenkirjoista.

Molemmat palkinnot ovat arvoltaan 2 022 euroa. Ne rahoitetaan Kopioston yhdistykselle keräämistä tekijänoikeuskorvauksista.

Oikaisu 15.1. klo 9.45: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Arvid Lydecken -palkinto on annettu Reetta Niemelälle, ei Reetta Niemelälle ja Katri Kirkkopellolle.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat