Olli Haapakangas teki ”matkakertomuksen matkasta, jota ei tehty”, ja se kertomus on erinomainen

Haapakankaan mielikuvitusmatka Hilversumiin on mainiota mokumentarismia. Matkatovereitakin riittää Mika Waltarista Darth Vaderiin.

Olli Haapakangas lähti matkalle ei-mihinkään.

1.3. 2:00

Hyvin suunniteltu ei tällä kertaa ole puoliksi tehty. Se on parempi kuin tehty. Kun nimittäin se hyvä suunnitelma jäi kokonaan toteutumatta, mutta poiki silti matkailusarjan.

Olli Haapakangas katselee Vuosaaressa Saksan-lautan lähtöä. Hänen piti muuttaa ystävänsä Alankomaiden Hilversumiin, mutta matka peruuntui viime hetkellä, kuten sattuneesta syystä aika moni muukin reissu viime vuosina. Niinpä Haapakangas lähtee mielikuvitusmatkalle.

Mielikuvitusmatka Hilversumiin on mainiota mokumentarismia. Se sisältää jopa lokaatioäänityksiä eri paikoista – henkinen Hilversum kun voi olla missä tahansa. Matkatovereitakin riittää Mika Waltarista Darth Vaderiin.

Koronan jälkeen matkasuunnitelmia voi perua ilmastonmuutos tai kenties Vladimir Putin, mene ja tiedä. Ehkä nyt ollaan tulevaisuuden turismin ja matkailujournalismin ytimessä. Ja se on hilpeimmillään esimerkiksi, kun Haapakangas väittelee itsensä kanssa autonsa ominaisuuksista.

Olli Haapakankaan henkinen Hilversum, Radio Suomi klo 20.20 ja Areena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat