Mutsin tunnustuksia -podcast on parasta lapsiperheen vertaistukea pitkään aikaan

Tuore äiti Yagmur Özberkan kutsuu studioon kohtalotovereitaan.

Mutsin tunnustuksia -podcast on Yagmur Özberkanin luomus.

7.3. 2:00

Yrittäjä ja bloggaaja Natalia NataSalmela pistää sanat suoriksi. Äidiksi tuleminen on sotkenut koko elämän, eikä se lopu ikinä. Oma lapsi on peili, jossa näkee ärsyttävimmät omat piirteensä. Ja rivien välissä kuuluu, että tietenkin hän rakastaa lastaan.

Yagmur Özberkan on tuore äiti, joka kutsuu uudessa podcastissaan studioon kohtalotovereitaan. Ainakin avausjaksossa murretaan vanhemmuuteen ja siihen asetettuihin odotuksiin liittyviä tabuja.

Kuuntelin sen päivänä, jolloin omat kaksoseni täyttivät kaksi vuotta. (Tässä vaiheessa kirjoittaminen keskeytyi vaipanvaihdon vuoksi.) Podcast oli vertaistukena parhaasta päästä, mitä tähän mennessä olen löytänyt.

Özberkanin lapsi on turkkilais-kurdilais-turkulainen ja Salmelan lapsi vironvenäläis-suomenruotsalais-itähelsinkiläinen. Podcast lupaa käsitellä monikulttuurista vanhemmuutta, jossa lapsi kasvaa useiden kielten ja kulttuurien risteyksessä.

Ainakin avausjaksossa puhutaan kuitenkin enimmäkseen jokaista vanhempaa koskettavista kysymyksistä. Monikulttuurisuudesta riittää muutama hauska anekdootti.

Mutsin tunnustuksia, Yle Areena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat