Yhdysvaltojen viisukilpailijoiden joukossa on useita tunnettuja nimiä – Yksi kilpailijoista on Suomessakin läpi lyönyt soul-laulaja Macy Gray

Ensimmäisessä Amerikan viisukisassa konkarit kisaavat uusia kykyjä vastaan.

Macy Gray esitti Yhdysvaltain kansallislaulun NBA All Star -koripallo-ottelussa Clevelandissa helmikuussa. Hän edustaa American Song Contestissa kotiosavaltiotaan Ohiota.

7.3. 15:50

Tänä keväänä ensimmäistä kertaa järjestettävässä American Song Contestissa on mukana useita tunnettuja ja menestyneitä artisteja.

Deadline-uutissivuston mukaan laulukilpailussa nähdään muiden muassa Michael Bolton, Macy Gray, Jewel ja Sisqo.

Amerikan euroviisuiksi nimitetyssä uudessa kilpailussa jokainen Yhdysvaltojen osavaltio nimeää edustajansa, ja kilpailun finaali on toukokuussa vain päivää ennen Euroviisujen ensimmäistä semifinaalia. Amerikkalaisten viisufinaali näytetään myös Suomessa Ylen kanavilla.

Ensimmäinen jakso nähdään Yhdysvalloissa 21. maaliskuuta, Suomessa se tulee nähtäväksi 25. maaliskuuta.

Kilpailun tunnetuimmista artisteista Michael Bolton menestyi aikuisrocktähtenä 1980- ja 1990-luvulla ja soul-laulaja Macy Gray löi läpi vuosituhannen taitteessa Suomessakin. Jewel on nauttinut kotimaassaan suurta suosiota folkvaikutteisella popillaan, ja Sisqo muistetaan parhaiten 90-luvun lopun Thong Song -hitistään.

Mukana on myös 2000-luvun alun big beat -yhtye Crystal Method.

Euroviisujen tavoin American Song Contestissa kilpailijoiden joukossa on myös nuoren polven artisteja, kuten vuoden 2015 Voice-voittaja Jordan Smith ja korealaistaustainen Alexa, joka on menestynyt äitinsä synnyinmaassa K-pop-artistina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat