HS:n suositut Musta laatikko -esitykset jatkuvat ensi kuussa

Oulu ja Jyväskylä ovat elävän journalismin iltojen uudet paikkakunnat.

Tiedetoimittaja Annikka Mutanen esiintyi HS:n Musta laatikko -esityksessä syksyllä 2021.

13.3.2022 2:00 | Päivitetty 13.3.2022 15:37

Helsingin Sanomien järjestämät suositut Musta laatikko -esitykset jatkuvat jälleen huhti- ja toukokuussa.

Elävän journalismin illat järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Oulussa ja Jyväskylässä. Esitys nähdään tuttuun tapaan myös Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

”Olemme innoissamme, kun voimme vastata etenkin juuri Oulusta ja Jyväskylästä tulleisiin viesteihin ja toiveisiin, että tulkaa tännekin. Nyt tullaan!” sanoo Tuomas Kaseva, yksi Mustan laatikon tuottajista.

Musta laatikko 17 -esitys nähdään Kansallisteatterissa Helsingissä 21.4.–15.5. Tampere-talossa esitys on 26.4. ja Jyväskylän kaupunginteatterissa 28.4. Turun kaupunginteatterissa esitys nähdään kahteen otteeseen 3.5., Oulun teatterissa näytännöt ovat 5.–6.5.

Lippuja myy Lippu.fi, paitsi Oulun osalta Ticketmaster.fi. Osa näytännöistä on jo loppuunmyyty.

Musta laatikko -esitysten suosio on kasvanut koko ajan keväästä 2016 lähtien, jolloin ensimmäinen elävän journalismin ilta järjestettiin Helsingissä. Esityksissä on käynyt jo yli 30 000 katsojaa.

Tänäkin keväänä lavalle nousee kymmenkunta Helsingin Sanomien journalistia, jotka esittävät pitkään työstämänsä tositarinan. Aihekirjo yltää yhteiskunnallisista kysymyksistä kulttuuriin ja tieteeseen ja oivaltavista analyyseista koskettaviin henkilötarinoihin.

”Aiheita ja esiintyjiä ei nytkään kerrota etukäteen. Musta laatikko on saanut toistuvasti kiitosta siitä, että olipa ihanaa innostua jostain sellaista, johon en muutoin ikinä syventyisi”, Kaseva kertoo.

Esitykset vievät katsojat myös journalismin kulisseihin. Tämän kevään esityksessä kerrotaan muun muassa siitä, millaisia journalismiin liittyviä kysymyksiä toimittajat ja kuvaajat Venäjän hyökkäyksen keskellä pohtivat.

”Tässä ajassa journalismin merkitys korostuu. Musta laatikko on nimenomaan journalismin ilta, siis totta alusta loppuun.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat