Leea Klemola ei ohjaakaan Helsingin kaupunginteatteriin yhdessä Teakin opiskelijoiden kanssa valmisteltua esitystä, ohjaajaksi vaihtuu Kristian Smeds

Helsingin kaupunginteatterin ja Teatterikorkeakoulun yhteistyöesityksen ohjaajaksi vaihtuu Kristian Smeds ja näytelmäksi Smedsin Jumala on kauneus. Klemolan kirjoittama Viggo Mortensenin hevoset -esitys on haudattu, teatterinjohtaja kertoo.

Tulevassa Jumala on kauneus -esityksessä näyttelevät Veera Anttila, Ville Hilska, Juhana Hurme, Milla Kaitalahti, Akseli Lehtinen, Kate Lusenberg, Heikki Nousiainen, Alexandra Oupornikova, Nana Saijets, Julius Susimäki, Mauno Terävä ja Juuso Timonen.

18.3. 12:47

Helsingin kaupunginteatterin ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tämän kevään yhteistyönäytelmän ohjaaja on vaihtunut. Samalla vaihtuu esitettävä teos.

Huhtikuun 23. päivä ensi-illassa piti olla Leea Klemolan kirjoittama ja ohjaama Viggo Mortensenin hevoset -esitys. Nyt samalla päivämäärällä ja esiintyjäjoukolla nähdään Kristian Smedsin ohjaamana Jumala on kauneus vuodelta 2000. Smedsin kirjoittama näytelmä perustuu Paavo Rintalan romaaniin.

Helsingin kaupunginteatterin johtaja Kari Arffman kertoo, että syy Viggo Mortensenin hevosten perumiseen on Leea Klemolan burnoutista johtuva sairausloma. Arffman korostaa kertovansa asiasta Klemolan luvalla.

”Koska kyseessä on opiskelijoiden kandiprojekti, ja heidän pitää voida valmistua, emme voineet siirtää esitystä tulevaisuuteen. Muuten olisimme varmasti tehneet niin, odottaneet ohjaajan tervehtymistä.”

Surutyö Viggo Mortensenin hevoset -esityksestä luopumisen kanssa on tehty ja esitys haudattu, teatterinjohtaja Arffman kertoo.

Ohjaajanvaihdoksesta huolimatta dramaturgina jatkaa Rosa-Maria Perä, lavastuksen suunnittelusta vastaa Smeds yhdessä Katariina Kirjavaisen kanssa.

Smedsin näytelmän keskiössä on nuoren taiteilijan taistelu itsensä ja ympäröivän maailman kanssa. Liminkalainen taidemaalari Vilho Lampi (1898–1936) etsii ilmaisuaan Pohjanmaalla ja Pariisissa, pyrkien jatkuvasti kohti kauneuden valtakuntaa.

”Kahdentoista nuoren näyttelijän yhteinen matka Vilho Lammen nahkoihin tulee kuumentamaan studio Pasilan näyttämön aikamoiseksi kevätmyrskyksi! Nyt manataan esiin väkevä näyttämöloitsu vapauden ja elämän puolesta!” ohjaaja Kristian Smeds sanoo tiedotteessa.

Helsingin kaupunginteatteri aloitti keväällä 2021 Teakin kanssa kolmivuotisen yhteistyön, jossa näyttelijäntaiteen kolmannen vuosikurssin opiskelijat valmistavat kandiprojektina esityksen yhdessä koulun ulkopuolisten ammattilaisten kanssa.

Keväällä 2021 yhteistyön myötä valmistui Akse Petterssonin ohjaama Decamerone.

Studio Pasilassa 23. huhtikuuta ensi-iltansa saavassa Jumala on kauneus -esityksessä näyttelevät Veera Anttila, Ville Hilska, Juhana Hurme, Milla Kaitalahti, Akseli Lehtinen, Kate Lusenberg, Heikki Nousiainen, Alexandra Oupornikova, Nana Saijets, Julius Susimäki, Mauno Terävä ja Juuso Timonen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat