Kemin teatteri ja orkesteri säästyvät toistaiseksi

Toimintaedellytyksiä tutkitaan edelleen, seuraavaksi asiaa käsitellään kaupunginhallituksessa.

Kemi säästää ainakin toistaiseksi orkesterinsa ja teatterinsa. Kuvassa Kemin vaakuna kaupungintalon seinässä.

23.3. 12:16

Kemin kaupunginteatterin ja kaupunginorkesterin lakkautusuhka siirtyy. Asiasta päätettiin kunnan hyvinvointilautakunnan kokouksessa tiistaina, kertoo Kemin hyvinvointijohtaja Kaisa Rauvala.

Kunnan hyvinvointitoimiala oli suunnitellut säästöjä lopettamalla sekä kaupunginteatterin että kaupunginorkesterin, perusteena kunnan asukasluvun pieneneminen lähivuosina.

Hyvinvointilautakunnan kokouksessa tehtiin kuitenkin muutosesitys, jonka mukaan teatteria ei lakkauteta ja asia saatetaan uudelleen valmisteluun. Sen pohjaksi otetaan kaupunginteatterin itse laatima malli.

Lautakunta valitsi Petri Jäärnin hoitamaan määräaikaisesti teatterijohtajan tehtävää ja myös tulevaa toimintaa valmistelevaan työryhmään.

Kemin kaupunginorkesterin kohtalostakin tehtiin lautakunnassa muutosesitys, jonka mukaan sen ylikunnalliset toimintaedellytykset selvitetään ennen lakkauttamispäätöstä.

Kemin hyvinvointilautakunnan päätöksistä kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

Kunnan hyvinvointitoimiala on arvioinut, että Kemin kaupunginteatterin lakkauttamisesta arvioitiin saataisiin puolen miljoonan euron säästöt, orkesterin lopettamisesta 40 000 euron säästö.

Näyttelijäliitto vetosi Kemin päättäjiin jo maanantaina kaupunginteatterin puolesta, ja nyt Muusikkojen liitto on reagoinut suunnitelmaan Kemin kaupunginorkesterin lakkauttamisesta.

Siitä saatava säästö on liiton mukaan niin pieni, että ”herää kysymys, onko suhteellisuudentaju hämärtynyt ehdotusta tehtäessä”.

Liiton mukaan alueen kulttuuritarjonta kaventuisi orkesterin lopettamisen myötä merkittävästi, kaupungin musiikin ammattilaiset hakeutuisivat muualle ja pidemmälle ehtineet musiikinopiskelijat jäisivät vaille orkesterisoittokokemusta, mikä heikentäisi heidän mahdollisuuksiaan ammattimuusikon uralle.

Sekä kaupunginteatterin että kaupunginorkesterin tulevaisuutta käsitellään seuraavan kerran Kemin kaupunginhallituksessa 28. maaliskuuta.

Lue lisää: Mediat: Kemissä suunnitellaan kaupungin­teatterin ja kaupungin­orkesterin lakkauttamista

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat