Ruotsalainen Roxette-yhtye vaihtaa nimeä ja laajenee

PG Roxette julkaisee pian uuden albumin, ja Per Gessle lähtee kevätkiertueelle.

1980-luvulla perustetun duon toinen puolisko Per Gessle aikoo käynnistää Roxetten uudelleen.

23.3. 15:02

Ruotsalainen pop-duo Roxette kuului 1990-luvulla maailman suosituimpiin ja jatkoi toimintaansa 2000-luvulle asti, kunnes toinen jäsen Marie Fredriksson sairastui vakavasti. Hän kuoli aivokasvaimeen 2019.

Jo 1980-luvulla perustetun duon toinen puolisko Per Gessle aikoo nyt käynnistää Roxetten uudelleen, tosin laajennettuna ja uudella nimellä, kertovat Ruotsin mediat.

PG Roxetteen liittyvät Göteborgs-Posten-lehden mukaan laulajat Helena Josefsson ja Dea Norberg.

”Marieta ei korvaa mikään, enkä sitä haluakaan”, Per Gessle kertoo lehden haastattelussa. ”On kuitenkin jännittävää jatkaa matkaa. Jos Marie olisi elossa, olisimme tietysti jatkaneet sitä yhdessä.”

”Ei ole helppoa uudistua, kun on ollut alalla niin kauan kuin minä. Joskus pääsee kuitenkin kiinni johonkin uuteen, ja se tekee ihanan uteliaaksi. Silloin tuntuu siltä, että tämä on elämääni, tämän minä osaan.”

PG Roxette julkaisee pian singlen ja sen jälkeen uuden albumin. Niillä soittavat suurimmaksi osaksi vanhat Roxette-muusikot. Syksyllä on tulossa kiertuekin.

Per Gesslellä on jo tänä keväänä oma soolokiertue, jonka kahdessatoista konsertissa kuullaan musiikkia koko hänen uransa ajalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat