Pukudraama Bridgerton oli kevään 2021 tv-ilmiö, mutta toinen kausi saattaa tuottaa pettymyksen

Avauskauden jännityselementtejä ja uutuudenviehätystä ei uusissa jaksoissa enää ole.

Adjoa Andoh (vas.) on edelleen lady Danbury, jonka suojiin avioliittoa ylenkatsova Kate Sharma (Simone Ashley) muuttaa sisarensa kanssa.

25.3. 2:00

Pukudraama Bridgertonin ensimmäisestä kaudesta tuli keväällä 2021 ilmiö. Pandemian koteihinsa eristämät ihmiset katsoivat riemulla uudenlaista epookkia, jossa riitti väriä upeiden pukujen, korujen ja kampausten lisäksi myös roolituksessa: näyttelijät eivät totuttuun tapaan olleet kaikki valkoihoisia. Uutta olivat myös varsin rohkeat seksikohtaukset.

Perjantaina katsottavaksi tuleva toinen kausi saattaakin olla jonkinasteinen pettymys.

Julia Quinnin romaanisarjaan perustuva Bridgerton keskittyy kirjojen tavoin jokaisella kaudella uuteen hahmoon. Kakkoskaudella valokiilaan nostetaan perheen vanhin poika Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey), onhan viime kauden seurapiiritimantiksi noussut Daphne (Phoebe Dynevor) jo onnellisesti naimisissa Simoninsa (Regé-Jean Page) kanssa.

Karismaattista Pagea ei sarjassa muuten enää nähdä, varmastikin monen katsojan harmiksi.

Entinen hurvittelija Anthony on päättänyt, vaikka hammasta purren, ryhtyä kantamaan vastuuta sukunsa jatkumisesta. Vaimo pitäisi siis löytää, rakkaudella ei ole niin väliä. Edwina Sharma (Charithra Chandran) olisi täydellinen – jos vain ei tämän isosisko Kate (Simone Ashley) olisi esteenä.

Vaan kuinkas sitten käykään: Ylpeytensä ja ennakkoluulonsa tuntevalle katsojalle kaikki on ensimmäisestä jaksosta asti selvää.

Seurapiireihin astuu nyt myös särmikäs Eloise Bridgerton (Claudia Jessie), jonka suurin mielenkiinto suuntautuu naimakauppojen sijaan naisasian edistämiseen ja Lady Whistledownin (äänenä edelleen mainio Julie Andrews) henkilöyden selvittämiseen.

Meille katsojillehan tuo salaisuus paljastettiin viime kauden lopulla, joten jännitystä ei saada siitäkään.

Ja kun ainakaan kahden ensimmäisen jakson perusteella ”rohkeita” kohtauksiakaan ei enää ole, näyttäytyy Bridgerton nyt kerta kaikkiaan vähemmän ilmiömäisenä.

Bridgerton, Netflix.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat