Rockmaailma suree Foo Fightersin rumpalin Taylor Hawkinsin kuolemaa: ”Hieno ihminen ja hämmästyttävä muusikko”

Hawkins oli kuollessaan 50-vuotias.

Rumpali Taylor Hawkins kuvattuna toukokuussa 2019 Foo Fightersin konsertissa Columbuksen kaupungissa Ohion Yhdysvalloissa.

26.3. 6:34 | Päivitetty 26.3. 11:56

Yhdysvaltalainen rumpali Taylor Hawkins on kuollut. Hänet tunnetaan parhaiten rockyhtye Foo Fightersin rumpalina.

Hawkins oli kuollessaan 50-vuotias.

Yhtye kertoi Hawkinsin kuolemasta lauantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

”Foo Fighters -perhe on järkyttynyt rakastetun Taylor Hawkinsin traagisesta ja ennenaikaisesta menetyksestä. Hänen musiikillinen henkensä ja tarttuva naurunsa elävät kanssamme ikuisesti”, yhtye kirjoittaa.

Foo Fighters on voittanut useita Grammy-palkintoja. Yhtyeen tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat muun muassa Everlong, Monkey Wrench ja Learn to Fly.

Yhtye on parhaillaan kiertueella Etelä-Amerikassa. Foo Fightersin edustaja kertoo Rolling Stone -lehdelle, että Foo Fighters oli valmistautumassa esiintymiseen Festival Estéreo Picnic -festivaaleilla Kolumbian pääkaupungissa Bogotássa.

Suomessa Foo Fighters on esiintynyt neljä kertaa, viimeksi vuonna 2017.

Hawkinsin kuolemaa ovat surreet monet rockmaailman tunnetut nimet.

”Taylor Hawkins oli todella hieno ihminen ja hämmästyttävä muusikko”, twiittasi esimerkiksi rocklaulaja Ozzy Osbourne.

”Jumala siunatkoon sinua Taylor Hawkins. Rakastin henkeäsi ja pysäyttämätöntä rockvoimaasi. Lepää rauhassa ystäväni", twiittasi Rage Against the Machine -yhtyeen Tom Morello.

Myös Kiss-yhtyeen Gene Simmons ja Paul Stanley ovat ilmaisseet osanottonsa yhdessä Guns N' Rosesin, Slashin ja useiden muiden muusikoiden kanssa.

Hawkins toimi yhtyeen rumpalina vuodesta 1997 lähtien. Ennen Foo Fightersia hän soitti muun muassa Alanis Morrisetten taustayhtyeessä.

Teksasissa vuonna 1972 syntynyt ja Kaliforniassa varttunut Taylor Hawkins aloitti rumpujen soiton 10-vuotiaana. Musiikki oli hänelle intohimo. Sen hän ymmärsi viimeistään vuonna 1981 nähtyään Queen-yhtyeen keikan.

”Tuon konsertin jälkeen en tainnut nukkua kolmeen päivään. Se muutti kaiken. En ollut enää sama ihminen sen jälkeen. Siitä alkoi pakkomielteeni rock’n’rolliin, ja tiesin haluavani itse kuulua joskus isoon rockbändiiin”, Hawkins kertoi vuosi sitten metallilehti Kerrangille.

”Olin juuri alkanut opetella rumpujen soittoa, ja Roger Taylorista [Queenin rumpali] tuli sankarini.”

Queenin rinnalla Hawkins kuunteli muitakin sen ajan isoja yhtyeitä: Rushia, The Policea, Genesistä ja Van Halenia.

”Oli hyvä saada vaikutteita rumpaleista. Jopa radiossa soi paljon hyvää musiikkia. Jopa huono musiikki oli hyvää silloin”, Hawkins sanoi.

Rankka kiertue-elämä oli parikymmentä vuotta sitten koitua Hawkinsin kohtaloksi, kun huumeiden yliannostus vuonna 2001 paitsi pysäytti myös muutti hänen elämänsä.

”Jokaisella on oma polkunsa, ja minulla se meni liian pitkälle. Juhlin Lontoossa ja tein vahingossa jotain, joka muutti kaiken. Uskoin siihen paskamyyttiin, jonka mukaan pitää elää kovaa ja nopeasti ja kuolla nuorena. Olin kulkemassa tietä, joka vei vain pahemmille poluille”, Hawkins kertoo Kerrangissa.

Hawkinsista tuli hyvin näkyvä ja valovoimainen hahmo Foo Fightersissa, vaikka hän viettikin keikoilla ison osan ajasta lavan takaosassa. Haastatteluissa hän esiintyi usein laulaja Grohlin rinnalla.

Tämä on toinen kerta, kun Foo Fightersin laulaja-kitaristi Dave Grohl kokee läheisen bänditoverinsa kuoleman. Grohl oli Nirvanan rumpali, kun Kurt Cobain kuoli vuonna 1994.

Grohl perusti Foo Fightersin Cobainin kuoleman jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat