Norjalaisnäyttelijä Liv Ullmann, 83, sai kunnia-Oscarin

Kunnia-Oscarit jaettiin perjantaina Liv Ullmannille, Samuel L. Jacksonille ja Elaine Maylle.

Liv Ullman on norjalainen näyttelijä, kirjailija ja myös ohjaaja.

27.3. 12:53 | Päivitetty 22.4. 15:37

Norjan tunnetuimpiin näyttelijöihin lukeutuva Liv Ullmann on saanut kunnia-Oscarin. Palkinto jaettiin perjantaina Los Angelesissa, kaksi päivää ennen sunnuntain suurta gaalaa. Palkintoa kutsutaan usein elämäntyö-Oscariksi.

83-vuotias näyttelijä on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran. Ruotsalaismedioiden mukaan Ullmann tunnetaan Yhdysvalloissa todennäköisesti parhaiten rooleistaan ruotsalaisohjaaja Ingmar Bergmanin elokuvissa.

Ullmann on urallaan saanut useita kansainvälisiä elokuva-alan palkintoja ja ehdokkuuksia. Kehutuimpia töitä ovat esimerkiksi roolit ruotsalaisen Jan Troellin elokuvassa Maastamuuttajat (1971) ja sen jatko-osassa Raivaajat (1972) sekä Bergmanin elokuvassa Ansikte mot ansikte (1976). Se on elokuvaversio samannimisestä tv-sarjasta, joka tunnetaan Suomessa nimellä Kasvotusten.

Kunnia-palkinto myönnettiin myös näyttelijä Samuel L. Jacksonille sekä käsikirjoittaja Elaine Maylle.

Näyttelijä Danny Glover puolestaan palkittiin Jean Hersholt -palkinnolla humanitäärisestä työstä.

Oikaisu 22.4. klo 15.32: Toisin kuin jutussa kirjoitettiin, Jan Troell ei ole tehnyt vuonna 1973 elokuvaa nimeltä Maahanmuuttajat. Hän ohjasi vuonna 1971 elokuvan Maastamuuttajat ja sen jatko-osan Raivaajat vuonna 1972. Ingmar Bergman ei ole tehnyt vuonna 1976 elokuvaa nimeltä Kasvokkain. Elokuvan ruotsinkielinen nimi on Ansikte mot ansikte (Face to face).

Näyttelijät Samuel L. Jackson ja Liv Ullmann saivat kunnia-Oscarin, Danny Glover Jean Hersholt -palkinnon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat