Suomen parhaat pod­castit palkittiin keski­viikkona Audioland Awards -gaalassa

Antti Holman Antin palautepalvelu -podcast voitti sekä Vuoden podcast että Vuoden viihde-podcast -palkinnot.

Hyvinvointi, terveys ja kasvu -palkintokategorian voittivat Darravapaana-podcastin Laura Wathén ja Katri Ylinen.

31.3. 12:40

Keskiviikkona ensimmäistä kertaa järjestetyssä Audioland Awards -gaalassa valittiin viime vuoden parhaat podcastit ja niiden tekijät.

Suomen ensimmäinen podcast-gaala pidettiin Savoy-teatterissa Helsingissä.

Antti Holman Antin palautepalvelu -podcast voitti sekä Vuoden podcast että Vuoden viihde-podcast -palkinnot. Vuoden podcastaajana palkittiin Urheilucast-podcastin tekijä Esko Seppänen. Vuoden tulokas -palkinto myönnettiin Jani Toivolan TOIVOLA-podcastille.

Vuoden podcast-tapaus -palkinnon sai Riku Rantalan suosittu M/S Mystery. Yle Areenassa kuunneltavissa oleva podcast on saavuttanut runsaassa kuukaudessa yli puoli miljoonaa kuuntelijaa.

Hyvinvointi, terveys ja kasvu -palkintokategorian voitti Katri Ylisen ja Laura Wathénin raittiudesta kertova podcast Darravapaana. Yhteiskunta ja journalismi -kategoriassa voiton vei Futucast. Vuoden True Crime -palkinnon sai kymmeniätuhansia kuuntelijoita jaksoillaan kerännyt Jäljillä-podcast.

Kulttuuri ja vapaa-aika -kategorian voitti Meri Milashin, Jenni Rotosen ja Petra Väänäsen Afterwork-podcast.

”Ihmiset käyttävät podcastien kuuntelemiseen yhä enemmän aikaa, ja kuuntelijamäärät ovat kovassa kasvussa. Ensimmäistä kertaa järjestetty Audioland toi onnistuneesti koko podcast-yhteisön koolle. Tästä on tarkoitus tehdä vuotuinen perinne”, kertoo Audiolandin perustaja ja toimitusjohtaja Risto Kuulasmaa tapahtuman tiedotteessa.

Audiolandin Risto Kuulasmaa (vas.) ja Riku Rantala, joka sai Vuoden podcast-tapaus -palkinnon M/S Mystery -podcastista.

Tapahtumassa annettiin palkinto myös vuoden äänikirjalle. Sen voitti Tuomas Nyholmin kirjoittama Samu Haber – Forever Yours.

Lue lisää: Samu Haber vedätti ihmisiä häikäilemättömästi loma­osake­kaupalla, josta sai myös rikostuomion – Samoja oppeja hyödyntäen hän loi Sunrise Avenuen menestys­tarinan

Audioland Awards -palkintogaalassa oli ehdolla yhteensä yli 160 podcastia. Vuoden podcast - ja Vuoden podcastaaja -palkintojen äänestyksissä huomioitiin myös yleisöäänet, joita vastaanotettiin yhteensä yli 15 000 kappaletta.

Audiolandin ammattilaispäivän aikana kuultiin podcast-aiheisia puheenvuoroja Suomesta ja maailmalta. Paikalla oli alan ammattilaisten lisäksi podcastien kuuntelijoita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat