Dokumentti nuorena kuolleen räppärin Lil Peepin traagisesta elämästä miellyttänee faneja, muille se on liiankin perusteellinen

Dokumentti koostuu pääosin kotivideoista, keikkatallenteista ja muusta rosoisesta kuvamateriaalista. Omaisia ja yhteistyökumppaneita haastatellaan.

21-vuotiaana kuolleen Lil Peepin tarina muistuttaa perinteisiä rocktragedioita.

7.4. 2:00

Menestyksen paineet ja huumeet ovat kylväneet kuolemaa musiikkiteollisuudessa vuosikymmeniä. Varsinkin rockissa uhreista kerrotaan legendoja kuin olisi tosiaan hienoa kuolla nuorena ja jättää jälkeensä kaunis ruumis.

Hiphop-tähtiä ovat niittäneet myös ampuma-aseet, ja siinä lajissa legendoja on laadittu enemmän väkivallan uhreista.

Gustav Elijah Åhrin eli Lil Peepin (1996–2017) tarina muistuttaa perinteisiä rocktragedioita. Hän nousi nopeasti tähdeksi ja kuoli yliannostukseen 21-vuotiaana.

Siitä kertoo Sebastian Jonesin ja Ramez Silyanin dokumentti Everybody’s Everything – Lil Peep (USA 2019). Jones on leikannut useita Terrence Malickin elokuvia, ja siksi teennäisten taidedraamojen kuningas tuotti hänen dokkarinsa.

Nykyään kamerat ovat läsnä kaikkialla, ja dokumentti koostuu isolta osin kotivideoista, keikkatallenteista ja muusta rosoisesta kuvamateriaalista, joka kattaa Lil Peepin elämää perusteellisesti.

Lähestymistapa muistuttaa Asif Kapadian Amy Winehouse -dokumenttia Amy (2017), jonka jälkeen se on yleistynyt.

Lisäksi haastatellaan Lil Peepin äitiä, mummoa, tyttöystävää, opettajaa, kavereita, kollegoja, managereita ja tuottajia. He kertovat lahjakkaasta mutta tuskaisesta nuorukaisesta, joka oli kiltti kaikille ja bailasi liikaa. Ukki lukee pitkiä pätkiä tunteikkaista kirjeistään.

Lil Peep itse ei ollut paikalla kertomassa, joten häntä kuullaan aika vähän muuten kuin musiikissaan.

Faneille dokkari kelvannee erinomaisesti. Muille se kertoo tutun jutun liian varhain puhjenneen menestyksen hinnasta perusteellisesti ja pitkästi.

Everybody's Everything – Lil Peep, Teema klo 22.25 ja Areena. Ylen dokkarifestivaalin ohjelmistoa. (K16)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat