Suomen huippuartistit pääsivät sopuun: Uuden Mestarit areenalla -kiertueen nimi vaihtuu

Nimen ”Mestarit areenalla” perintö kuuluu Hectorille, Pepe Willbergille sekä Kirkan ja Pave Maijasen lähiomaisille, todetaan kuuden artistin yhteisessä tiedonannossa.

Warner Music piti 28. maaliskuuta tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin uudesta Mestarit areenalla -kokoonpanosta. Kokoonpanon artistit ovat Jenni Vartiainen, Ellinoora, Kaija Koo ja Vesala.

11.4. 10:30

Kaija Koon, Vesalan, Ellinooran ja Jenni Vartiaisen syksyksi suunniteltu Mestarit areenalla -kiertue saa uuden nimen.

Kiertueen uusi nimi on Mestarit – Kaija Koo, Vesala, Ellinoora & Jenni Vartiainen.

Artistit ilmoittavat asiasta sosiaalisen median tileillään yhdessä aikaisemman Mestarit areenalla -kiertueen artistien Hectorin ja Pepe Willbergin kanssa.

Suomen huippuartisteista koostuva kuusikko kertoo keskustelleensa ”asiat selväksi hyvässä hengessä”.

Kuuden artistin yhteisen tiedonannon mukaan kaikkien yksimielinen kanta on, että Mestarit areenalla -nimen perintö kuuluu Hectorille, Pepe Willbergille sekä Kirkan ja Pave Maijasen lähiomaisille.

Hector, Willberg, Kirka ja Pave Maijanen muodostivat alkuperäisen, 1990-luvun lopulla valtavaa suosiota niittäneen Mestarit areenalla -kokoonpanon.

”Ei ole myöskään hyvien tapojen mukaista käydä kauppaa nimellä ilman heidän osallisuuttaan”, tiedonannossa sanotaan.

Lisäksi artistit haluavat todeta yhteisesti, ”että mestarillisuus ei katso ikää tai sukupuolta”.

”Kunnioitamme toinen toistemme työtä, ja toivotamme toisillemme upeita keikkoja”, artistit päättävät tiedonantonsa.

Uuden kiertueen nimi on aiheuttanut keskustelua nyt runsaan viikon ajan.

Kaikki lähti siitä, kun alkuperäisen Mestarit areenalla -kokoonpanon jäsenet Hector ja Pepe Willberg ilmoittivat HS:n haastattelussa olevansa loukkaantuneita siitä, ettei heiltä ollut kysytty lupaa Mestarit areenalla -nimen käyttöön uudella kokoonpanolla tehdyllä kiertueella.

Hectorin eli Heikki Harman mukaan kukaan uutta konserttikiertuetta järjestävän Warner Musicin edustajista ei ollut missään vaiheessa yhteydessä häneen, Willbergiin tai Mestarit areenalla -konseptin alkuperäisen idean isänä pidettyyn Antero ”Ande” Päiväläiseen.

He olivat saaneet tietää uudesta Mestarit areenalla -kiertueesta viikkoa ennen julkistusta, vaikka hanketta oli valmisteltu jo parin vuoden ajan.

Harma ja Willberg ilmoittivat HS:n haastattelussa olonsa hyväksikäytetyiksi ja pitivät Warner Musicin toimintaa loukkaavana myös Kirkan ja Pave Maijasen muistolle.

Harma kertoi olleensa yhteydessä Warner Musiciin ja yrittäneensä neuvotella, että konserttisarjalle otettaisiin käyttöön toinen nimi. Warner ei tuolloin ehdotukseen taipunut.

Warner Musicin toimitusjohtaja Niko Nordström kertoi HS:lle hankkineensa luvan ja Mestarit areenalla -tavaramerkin vuonna 2020 kiertueen alkuperäiseltä järjestäjältä. Nordströmin mukaan Warner oli ostanut oikeudet nimenkäyttöön Juha Hytin omistamalta Feelmore Oy:ltä.

Kokenut keikkajärjestäjä Hytti toimi vuonna 2020 Live Entertainment Finlandin toimitusjohtajana. Yhtiö on käyttänyt myös nimeä Eastway Live.

Nordströmin mukaan hänen oletuksensa oli, että Feelmore olisi hankkinut alkuperäisten mestarien siunauksen mandaatin siirtämiselle.

Warner Musicissa oli kuviteltu, että tieto tavaramerkin siirtymisestä olisi mennyt aiemman projektin osallisille ja Feelmore olisi hankkinut uudelle kiertueelle alkuperäisten mestareiden siunauksen.

”Sopimuksen teon yhteydessä maksoimme korvauksen oikeuksien siirrosta ja olimme siinä uskossa että alkuperäisen kiertueen järjestäjällä oli mandaatti siirtää nimi eteenpäin, näin meille vakuutettiin”, Nordström kertoi HS:lle.

Myös Vesala, Ellinoora, Kaija Koo ja Jenni Vartiainen ilmoittivat lähteneensä projektiin siinä oletuksessa, että kaikki osapuolet olisivat asian puolella.

He kertoivat sosiaalisessa mediassa julkaistussa tiedotteessa olevansa pahoillaan siitä, että kiertueen nimestä on aiheutunut mielipahaa.

Iltalehti uutisoi viime viikolla, että Warner olisi suunnitellut uuden kiertueen julkistamista alun perin niin, ettei uuden Mestarit areenalla -kiertueen artistien nimiä olisi ensin kerrottu lainkaan. Olisi julkistettu vain tieto Mestarit areenalla -kiertueen paluusta ja nimet olisi kerrottu vasta viikon kampanjan jälkeen.

Näin suurelle yleisölle olisi voinut syntyä harhaanjohtava käsitys, että vanhat mestarit eli elossa olevat Hector ja Pepe Willberg olisivat mukana kokoonpanossa.

Mestarit areenalla -kiertueen alkuperäinen järjestäjä oli Iltalehden mukaan saanut kuitenkin viime hetkellä Warner Music Finlandin perumaan ideansa harhaanjohtavasta lanseerauskampanjasta.

Tieto uudesta kiertueesta ja sen artisteista julkistettiin lopulta 28. maaliskuuta yhtä aikaa.

Viime keskiviikkona Warner Music julkaisi sosiaalisessa mediassa tiedonannon, jossa se myönsi tehneensä virheen.

”Warner Music pahoittelee Mestarit areenalla -kiertueen nimestä noussutta kohua. Uudet Mestarit ovat joutuneet tämän kohun keskelle, vaikka täysi vastuu virheestä kuuluu Warnerille. Teimme virheen kun emme aputoiminimen oston yhteydessä tarkistaneet nimenkäyttöä alkuperäisiltä Mestareilta ja kaikilta taustajoukoilta", tiedotteessa luki.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat