Johnny Deppin viimeinen tilaisuus pelastaa uransa – tästä on kyse massiivisessa oikeudenkäynnissä, jota näyttelijä käy nyt ex-puolisoaan vastaan

Näyttelijä Johnny Depp syyttää entistä vaimoaan Amber Heardia kunnianloukkauksesta. Vuonna 2018 julkaistussa artikkelissa Amber kirjoitti olevansa esimerkki perheväkivallan uhrista.

Ex-pariskunta Amber Heard ja Johnny Depp eivät kohtaa raastuvassa ensimmäistä kertaa.

12.4. 16:45 | Päivitetty 13.4. 10:35

Näyttelijä Johnny Depp ja hänen entinen puolisonsa, näyttelijä Amber Heard kohtaavat tällä viikolla yhdysvaltalaisessa oikeudessa, kertoo The New York Times. Oikeudenkäynti keskittyy kanteeseen, jonka Depp nosti Heardia vastaan liittyen tämän kirjoittamaan, The Washington Postissa julkaistuun artikkeliin.

Vuonna 2018 julkaistussa, metoo-liikkeeseen liittyvässä kirjoituksessa Heard pohtii, miten hän jo nuoresta pitäen tottui ahdisteluun. Hän myös kirjoittaa, miten hänestä on julkisuudessa tullut ihminen, joka edustaa perheväkivallan kokemusta.

Kirjoituksessa ei mainita Deppiä nimeltä, mutta Depp väittää, että Heard viittaa siinä selvästi heidän suhteeseensa ja että hänen maineensa ja uransa "tuhoutuivat" Heardin kirjoituksen seurauksena.

Deppin asianajajan mukaan väite tähden väkivaltaisuudesta ei pidä paikkaansa.

”Hänen (Heardin) syytöksensä… ovat osa monimutkaista huijausta, jonka tarkoituksena on tuottaa positiivista julkisuutta Ms Heardille ja edistää hänen uraansa”, asianajaja kirjoittaa.

”Depp nostaa tämän kunnianloukkauskanteen puhdistaakseen nimensä.”

Oikeudenkäynti on yksi tunnetuimmista metoo-aikakaudella syntyneistä kunnianloukkaustapauksista, joten sitä tullaan seuraamaan julkisuudessa ja lainoppineiden keskuudessa tiiviisti.

Kunnianloukkausoikeudenkäynti lähetetään suorana, ja siihen osallistuu useita korkean profiilin todistajia, mukaan lukien näyttelijä James Franco, näyttelijä Paul Bettany ja Elon Musk, jonka kanssa Heardin kerrotaan vaihtaneen viestejä avioliitostaan.

Ex-pariskunta ei ole raastuvassa ensimmäistä kertaa.

Oikeudenkäynti Yhdysvalloissa alkoi alle kaksi vuotta sen jälkeen, kun Depp hävisi kunnianloukkausjutun brittiläistä iltapäivälehteä The Sunia vastaan. Deppin mukaan lehti oli leimannut hänet ”vaimon hakkaajaksi”.

Heard kertoi oikeudessa yksityiskohtaisesti 14 kerrasta, jolloin Depp oli kuristanut, lyönyt tai potkinut häntä.

Lontoon korkeimman oikeuden tuomari piti suurinta osaa tapauksista uskottavina. Hän päätyi ratkaisuun, että valtaosa Heardin syytöksistä voitiin todistaa oikeiksi ja The Sun oli osoittanut artikkelin olevan totta.

Heard ja Depp tapasivat vuonna 2010-luvun alussa Rommipäiväkirja-elokuvan kuvauksissa. Hunter S. Thompsonin romaaniin perustuvassa elokuvassa Depp näytteli journalistia, joka ihastuu pakkomielteenomaisesti Heardin esittämään naiseen. Pari meni naimisiin vuonna 2015 ja jo seuraavana vuonna Heard haki avioeroa sekä lähestymiskieltoa miehelleen. Hän esiintyi tuolloin Los Angelesin tuomioistuimessa mustelmia poskellaan.

Amber kertoi avioliitossa toistuneesta väkivallasta, joka oli sekä henkistä että fyysistä. Depp kiisti syytökset. Vähän ennen oikeudenkäynnin alkua pari kuitenkin julkaisi yhteisen lausunnon, jonka mukaan he olivat saaneet kiistansa sovittua.

”Suhteemme oli intensiivisen intohimoinen ja toisinaan epävakaa, mutta aina rakkauden sitoma. Kumpikaan osapuoli ei ole esittänyt vääriä syytöksiä taloudellisen hyödyn vuoksi. Tarkoituksena ei koskaan ole ollut aiheuttaa fyysistä tai henkistä vahinkoa”, lausunnossa kirjoitettiin.

Osana avioerosopimusta Heard sai Deppiltä noin 6,5 miljoonaa euroa.

Tarkennus 13.4. klo 10.30: Artikkelissa kirjoitettiin, että Deppin ja The Sunin välisessä tapauksessa tuomari päätyi ratkaisuun, että Depp oli toistuvasti pahoinpidellyt Heardia ja tämä oli pelännyt henkensä puolesta. Tarkennettu kohtaa, sillä siitä saattoi saada käsityksen, että kyse olisi ollut Deppiä vastaan käydystä rikosoikeudenkäynnistä. Todellisuudessa otettiin kantaa siiten, onko lehden pitänyt tietää Heardin syytökset virheellisiksi.

Lue lisää: Maineensa ryvettänyt näyttelijä Johnny Depp moitti cancel-kulttuuria: ”Kukaan ei ole turvassa, jos on yksikin, joka avaa suunsa”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat