Taiteilijamuotokuvaa muusikko Kassu Halosesta kantaa lupsakan jutuniskijän oma tarinointi, joka vie tilaa välillä liikaakin

Tommi E. Virtanen esittelee Kassu Halosen multi-instrumentalistina ja kaiken saavuttaneena hittitehtailijana, joka ei koe luomisen tuskaa edes sinfonioiden parissa.

Iskelmien vastapainoksi Kassu Halonen säveltää sinfonioita.

14.4. 2:00

Säveltäjä Kassu Halosen mittava menestysura ura on niin helppo kiteyttää muutamiin keskeisiin vaiheisiin ja yhteistyökumppaneihin, että ne toistuvat samanlaisena osapuilleen kaikissa taiteilijasta tehdyissä haastatteluissa.

Tommi E. Virtasen dokumentti kertaa samat käänteet mutta syventää henkilökuvaa.

Monien sävellystöiden helppouden ja nopeuden korostaminen saattaa antaa vaikutelman, että Halonen suoltaisi viihdeiskelmää reseptillä, jossa vaivattomimmin tehty myös möisi eniten. Menestystä mitataan huikeina myyntilukuina, vaikkei ulkomailta saataisikaan ansaittuja tekijänoikeustuloja.

Halosesta piirtyy kuva melodikkona, jonka päästä pulppuaa hittejä nopeammin kuin niitä ehtii muistiin kirjoittaa. Kuin iskelmien vastapainoksi hän säveltää sinfonioita, mutta kunnianhimoiset projektit esimerkiksi kuubalaisen musiikin parissa eivät välttämättä toteudu toivotusti.

Lupsakan jutuniskijän oma tarinointi ja mietiskely kantavat kerrontaa. Imitaatioilla höystetyt anekdootit Irwinistä tai Remusta studiossa mahtuvat aihepiiriin, mutta esimerkiksi sinänsä koskettava muisto Pekka Pohjolan Frank Zappa -yhteydestä on tässä ohjelmassa tarpeeton sivuloikka.

Mieluummin olisi vaikka voitu kertoa selkeästi, mikä oikein on yhtenä kuvauspaikkanakin toiminut Kassu Halosen Taidetalo.

Melodian mestari, Kassu Halonen, Teema klo 21.00 ja Yle Areena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat