Helsingin juhlaviikkojen Huvila laajenee kokonaiseksi festivaali­puistoksi, jonne yleisöllä on vapaa pääsy

Huvilanranta-nimiselle alueelle on luvassa ruoka- ja juomatarjontaa sekä maksutonta festivaaliohjelmaa.

Uuden Huvilanrannan luonnos.

14.4. 2:00 | Päivitetty 14.4. 8:18

Helsingin juhlaviikoilta tuttu Huvila-teltta laajenee tänä vuonna kokonaiseksi yleisölle avoimeksi festivaalipuistoksi Tokoinrannassa.

Tokoinrannan puistoon Huvila-teltan ja Ympyrätalon väliselle alueelle nousee juhlaviikkojen ajaksi 12.8.–4.9. Huvilanranta-niminen alue, jonne on luvassa ruoka- ja juomatarjontaa sekä maksutonta festivaaliohjelmaa. Ohjelmaan suunnitellaan muun muassa keskusteluita, taiteilijatapaamisia ja dj-esityksiä.

Ravintolapisteet tulevat rannan läheisyyteen rakentuvalle terassialueelle. Alue on on avoinna lounaalta myöhäiseen iltaan.

Huvilanrannan suunnittelee JKMM Arkkitehdit, joka palkittiin esimerkiksi viime vuonna Arkkitehtuurin Finlandialla Kirkkonummen pääkirjaston laajennushankkeesta.

Arkkitehti Roy Mänttärin suunnittelema Huvila nousi Tokoinrantaan ensi kerran vuonna 1995, ja siitä lähtienkin se on noussut paikoilleen aina elokuisin Juhlaviikkojen aikaan.

Tänä vuonna myös Huvilan maksullista konserttialuetta kehitetään. Sisäänkäyntejä ja katsomorakenteita uudistetaan ja esteettömyyttä parannetaan. Huvilan läheisyyteen saadaan lisää wc-tiloja sekä katettuja oleskelu- ja ravintola-alueita.

Huvilassa nähdään tänä vuonna 24 keikkaa.

Konsertit aloittaa Pulitzer-ehdokkaaksi nostettu nostettu, drag-perinteestä ammentava teatterintekijä ja aktivisti Taylor Mac. Hän tuo Suomeen kolmetuntisen A 24-Decade History of Popular Music -show’nsa, joka vie katsojan musiikilliselle matkalle halki Yhdysvaltojen historian kansalaisoikeuksien näkökulmasta. Esitys nähdään Huvilassa kahtena iltana, ensimmäinen esitys on 12. elokuuta.

Juhlaviikkojen ja Huvilan koko ohjelma julkistetaan 21. huhtikuuta. Liput tulevat myyntiin samana päivänä.

Huvilanranta yöaikaan, luonnos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat