Kukkaloistoa, ihanaa utua, muuttuvia tiloja ja taidetta viidessä kerroksessa: Moni museo on avoinna osan pääsiäisestä

Tarjolla on runsaasti taidetta.

Farah Al Qasimin Sininen Gatorade (2021) on esillä Ars22-näyttelyssä Kiasmassa.

15.4. 11:21

Laure Prouvostin lämpöä hehkuvassa punaisessa huoneessa voi upota lempeään lauluun. Toisaalla Anni Puolakan teoskokonaisuus johdattaa ihmisen sisällä olevaan punaiseen pehmeään. Ars22 tuo museon viiteen kerrokseen yli viisikymmentä teosta. Uudempien töiden lisäksi Kiasmassa voi nähdä taidetta muun muassa Marina Abramovicilta ja Ulaylta sekä Francis Baconilta.

Ars22 16.10. saakka Nykytaiteen museo Kiasmassa, pääsiäisenä avoinna la–su 10–17, kiasma.fi.

Ambrosius Bosschaert I:n Kukkakori (1600–1620) kuuluu Boijmans Van Beuningenin museon kokoelmiin Rotterdamissa.

Kukkien aika

Hyönteiset ja etanat kuhisevat koriin aseteltujen kukkien keskellä. Taiteen historiassa kukkaisaiheet ovat toisinaan ornamenttimaisia, näyttely esittelee myös kasvimuotokuvia ja kasvitieteellistä kuvastoa. Kukoistavat ja lakastuvat kukkaset johdattavat kevääseen.

Linné ja pieni pala paratiisia 28.8. saakka Sinebrychoffin taidemuseossa, pääsiäisenä avoinna la–su 10–17, sinebrychoffintaidemuseo.fi.

Piktorialismin estetiikkaan kuuluu tietty utuisuus. Kuvassa Wladimir Schohin teos (1907).

Pehmeän utuisia katseita

Kissa on istahtanut lakkiin ja taapero nukahtanut ruokapöydän ääreen. Piktorialismin estetiikkaan kuuluvat kaihoisan utuisat maisemat ja estetisoidut asetelmat. Sadan vuoden takaisia valokuvia käsittelevä näyttely luo laajan katsauksen piktorialistiseen taidevalokuvaan.

Piktorialismi: valokuvataiteen synty 24.4. saakka Suomen valokuvataiteen museossa, pääsiäisenä avoinna la–su 11–18, valokuvataiteenmuseo.fi

Augustin Ehrensvärd / Elias Martin (epävarma): Rakennustöitä Suomenlinnassa, linnake Höpken Susisaarella, 1760–1765.

Sortumia ja kasaumia

Muuttuva kaupunki, rauniot ja välitilat ovat ryhmänäyttelyn pääosassa. Kahdeksan taiteilijan teoksissa kokeillaan, kuinka tila muuttuu ja mukautuu. Kuuden nykytaiteilijan teosten rinnalla esillä maalauksia ja valokuvia Signe Branderilta ja (1869–1942) ja Elias Martinilta (1739–1818).

Epävarmat tilat 24.4. saakka Helsingin Taidehallissa, pääsiäisenä avoinna pe–su 11–17, taidehalli.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat