HS:n Marko Junkkarin, Tommi Niemisen ja Paavo Teittisen jutut ehdolla Lumilapio-palkintoon – useissa ehdokasjutuissa aiheena poliisin rikostutkinnan puutteet

Tutkivan journalismin yhdistys valitsi finalistit noin 50 ehdokkaan joukosta.

HS:n Marko Junkkari ja Paavo Teittinen ovat ehdolla tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon saajiksi. Vuonna 2017 he juonsivat Taloudenpuolustuskurssi-tilaisuutta.

14.4. 16:44

Tutkivan journalismin vuoden 2021 Lumilapio-palkinnon saajaksi on ehdolla kuusi journalistista työtä. Tutkivan journalismin yhdistys valitsi finalistit noin 50 ehdokkaan joukosta.

Useassa ehdokkaaksi yltäneessä jutussa tekijät olivat löytäneet poliisin rikostutkinnasta puutteita tai tuoneet julki poliisin epäasiallista suhtautumista rikoksen uhriin tai tekijöihin.

Lumilapio-finalisteiksi valittiin Turun Sanomien Rebekka Härkösen juttu Turun eläinsuojeluyhdistyksen tiloissa kyti heppatyttöjen helvetti  –  hyväksikäytön uhreja voi olla kymmenittäin, Nuorisosäätiö-vyyhtiin liittyvä Helsingin Sanomien Marko Junkkarin ja Tommi Niemisen reportaasisarja Missä on Perttu Nousiainen?, Yle MOT:n ja Yle Ajankohtaistoimituksen Johanna Mattisen ja Jaakko Mäntymaan työ Tosi-tv:n kohtuuton hinta, Iltalehden Jarno Liskin juttukokonaisuus Valtiontalouden tarkastusvirastosta, Suomen Kuvalehden Outi Salovaaran juttukokonaisuus Geologian tutkimuskeskuksesta sekä Helsingin Sanomien Paavo Teittisen juttu Tutkinta lopetettu.

Lumilapio-palkinnon saaja julkistetaan Lumilapio-gaalassa 12. toukokuuta.

Junkkarin ja Niemisen reportaasisarja, Jarno Liskin juttukokonaisuus sekä Paavo Teittinen ovat ehdolla myös Suuren journalistipalkinnon saajiksi. Palkinnon ehdokkaat julkistettiin viime viikolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat