Monen vuoden odotus on omakohtainen radiodokumentti koiran kaipuusta

Satu Kivelän Monen vuoden odotus -dokumentti kertoo koirahaaveista, niiden täyttymisestä sekä ihmisen ja eläimen suhteesta.

Monen vuoden odotus -radiodokumentti kertoo koiran kaipuusta ja kaipuun täyttymisestä.

21.4. 2:00

Silloin harvoin, kun lemmikkidokumentteja tekee joku muu kuin eläimiin itse hurahtanut ihminen, saattaa syntyä jotain sellaista kuin Ulrich Seidlin dokumenttielokuvan umpikyyninen pikkuklassikko Animal Love (1995).

Mutta yleensä lemmikkidokkareita tekevät nimenomaan lemmikkifanit. Satu Kivelän Monen vuoden odotus on omakohtainen söpö kertomus koiran kaipuusta ja sen täyttymisestä. Mausteena on vähän filosofiaa ihmisen ja eläimen suhteesta ja sen merkityksestä.

Itse olen aina kavereiden koiria hoitaessani päätynyt pohtimaan, miten pohjimmiltaan kaikki lemmikit ovat vankeja, joilla ei ole mahdollisuutta elää mitenkään luonnollista elämää. Tälle tasolle tässäkään ohjelmassa ei päästä.

Lemmikin huomattava ekologinen jalanjälki sentään mainitaan, mutta vain lyhyesti. Mediassa varsin vähän käsitellyssä teemassa voisi olla aineksia ihan kokonaiseen dokumenttiin, jos jollain olisi rohkeutta sellaisen tekemiseen.

Monen vuoden odotus, Radio 1 klo 22.05 ja Areena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat