Nicolas Cage yritti rakentaa elokuvastudiota Las Vegasiin, ”mutta sitten tuli Elon Musk” – Näyttelijän mukaan 80 miljoonan dollarin rahoitus valui Teslalle

Elon Muskin yhtiö suunnittelee Las Vegasin alle noin 50 kilometrin pituista tunneleiden verkostoa, jota pitkin Teslat kuljettaisivat ihmisiä paikasta toiseen.

Nicolas Cagen elokuvastudiohaaveet romuttuivat.

22.4. 11:19

Näyttelijä Nicolas Cage väittää, että miljardööri Elon Musk on estänyt hänen suunnitelmansa rakentaa elokuvastudio.

Cage esiintyi keskiviikkona Jimmy Kimmel Live -talk show’ssa. Hän kertoi ohjelmassa yrittäneensä rakennuttaa Las Vegasiin suurta elokuvastudiota. Hollywood-näyttelijä oli onnistunut saamaan projektille Nevadan osavaltiolta jo 80 miljoonan dollarin eli 74 miljoonan euron rahoituksen.

Projekti sai kuitenkin äkkilopun, ja syynä tähän oli Cagen mukaan Elon Musk.

Cagen esiintymisestä Jimmy Kimmel Livessä kertoo elokuvasivusto Variety ja The Independent.

Näyttelijän mukaan Las Vegasin kaupunki sijoitti mieluummin Muskin sähköautoihin keskittyneeseen Tesla-yhtiöön kuin elokuvateollisuuteen.

”Yritin rakentaa elokuvastudiota, mutta sitten tuli Elon Musk. Kaikki se raha, jonka olin saanut studiota varten – sain 80 miljoonaa – he sijoittivatkin yhteistyöhön Teslan kanssa. Se kuivasi, ironista kyllä, koko kaupungin.”

”Mutta sain sen melkein. Sain melkein elokuvastudion”, Cage muisteli talk show -isäntä Jimmy Kimmelille.

Las Vegas antoi viime vuoden lopulla Elon Muskin Boring Companylle luvan rakentaa maanalaisen kuljetusjärjestelmän kaupunkiin.

Cage on itse asunut Las Vegasissa vuodesta 2006 lähtien. Hän kertoi Jimmy Kimmelille muuttaneensa kaupunkiin alun perin verotussyistä, mutta on oppinut sittemmin pitämään kaupungista.

”Vegas on ollut minulle hyvä, todella hyvä.”

Cagella on kokemuksia myös elokuvanteosta Vegasissa. Kaupunki on ollut näkyvässä osassa Cagen tähdittämissä elokuvissa kuten Leaving Las Vegas (1995) ja Kuherruskuukausi Vegasissa (1992). Edellisestä Cage sai vuonna 1996 parhaan miespääosan Oscarin.

Musk ja Tesla on yhdistetty Las Vegasiin ja sen infrastruktuuriin jo pidemmän aikaan. Esimerkiksi viime vuoden lopulla Las Vegas antoi Muskin Boring Companylle luvan rakentaa kaupunkiin maanalaisen kuljetusjärjestelmän.

Rakenteilla on Loop-niminen järjestelmä, joka yhdistää Vegasin kohteita toisiinsa maanalaisten tunneleiden avulla. Verkostosta suunnitellaan yhteensä lähes 50 kilometrin pituista. Tarkoituksena on, että tunneleissa ajaisi samanaikaisesta 700 Teslaa, ja järjestelmä pystyisi kuljettamaan noin 57 000 ihmistä tunnissa 51 aseman kautta.

Tesloja ajaisivat oikeat ihmiset. Nopeaksi kulkemisen tekisi se, ettei tunneleissa tarvitse pysähdellä liikennevaloihin eikä stop-merkkien taakse.

Muskin yhtiö on rakentanut Vegasiin jo pienen version Loop-järjestelmästä.

Samanlaisia järjestelmiä on suunniteltu myös Floridaan ja Texasiin.

Nicolas Cage oli pitkään Hollywoodin ykkösketjun tähtiä, mutta verovelat pakottivat hänet tekemään b-luokan toiminta- ja kauhuelokuvia. Vuodesta 2010 alkaen Cage on näytellyt noin viidessäkymmenessä elokuvassa, joista vain muutama on tuotu Suomeen valkokangaslevitykseen.

Viime aikoina Cagea on kuitenkin nähty taas laadukkaammissakin elokuvissa, esimerkiksi viime vuonna hän tähditti kriitikoiden ylistämää Pig-elokuvaa. Cage esitti tässä Michael Sarnoskinin esikoisohjauksessa metsämökissä tryffelisian kanssa elävää miestä, joka oli ollut aiemmin Portlandin paras ravintolakokki.

Nyt Suomen elokuvateattereissa pyörii elokuvaohjaaja Tom Gormicanin kanssa tehty komedia Suurenmoisen lahjakkuuden sietämätön taakka, jossa Cage esittää itseään. Lue elokuvan arvostelu täältä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat