Norjalainen Jacob Oftebro on näytellyt ruotsalaisagentti Hamiltonia jo enemmän kuin kukaan muu

Nykyaikaan siirretty agentti Hamilton on edeltäjiä pehmeämpi. Sarjan toisella kaudella toiminnallisiin tarinoihin ei ole löydetty kovin tuoreita kulmia.

Carl Hamilton (Jacob Oftebro) saa lähimmäksi esihenkilökseen Kristin Ekin (Nina Zanjani), joka oli mukana jo ruotsalaisen Hamilton-sarjan edellisellä kaudella, tosin toisessa työroolissa.

25.4. 2:00

Kreivi ja komentaja, komeassa sukulinnassa asuva Carl Hamilton on kirjailija Jan Guilloun luoma viihdekirjallinen menestyjä, jonka kovapintaiseen roolihahmoon on eläytynyt ruotsalaisissa elokuvissa ja minisarjoissa jo viisi tunnettua ruotsalaista näyttelijää Stellan Skarsgårdista ja Mikael Persbrandtiin.

Pisimmän korren agentti ja taistelusukeltaja Hamiltonina vetää silti ensimmäinen ulkomaalainen näyttelijä, norjalainen Jacob Oftebro. Hänellä on toisen Hamilton-kauden päätyttyä takana kahdeksantoista kolmen vartin jaksoa.

Jatkoakin saattaa seurata, sillä ruotsalaiset ovat päivittäneet vuonna 1986 lanseeratun roolihahmon aika onnistuneesti nykyaikaisemmaksi – vähemmän machoksi. Ajan merkkejä lienee myös, että toisella kahdeksanosaisella kaudella (2022) Hamiltonin läheisimmät esihenkilöt ovat naisia, armeijan salaisen osaston tiedustelu-upseeri Kristin Ek (Nina Zanjani) ja amiraali Astrid Bofors (Annika Hallin).

Valitettavasti toiminnallisiin tarinoihin ei ole löydetty yhtä tuoretta kulmaa, vaikka yritys on kova ainakin kahdessa ensimmäisessä jaksossa, joissa Hamilton selvittää Välimerestä löytyneen ystävänsä viimeisiä vaiheita. Pääosin Ranskan Rivieralle sijoittuvassa trillerissä viritellään salaliittoa, jonka lopputulema on sähköisistä käänteistä huolimatta ennustettava.

Hamilton, C More

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat