Cannesin avajaiselokuvan nimi vaihtuu, kun ukrainalaiset vaativat Z-kirjaimen poistoa zombie-elokuvan nimestä

Elokuvantekijät, levittäjät sekä Cannesin festivaali korostivat nimenvaihdoksen olevan osoitus solidaarisuudesta Ukrainan kansaa kohtaan.

Ohjaaja Michel Hazanaviciusin uusi elokuva on nimetty uudelleen Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

26.4. 11:30 | Päivitetty 26.4. 13:17

Ranskassa on maanantaina vaihdettu vielä julkaisemattoman elokuvan nimi. Muutoksen taustalla on Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Ranskalaisen Michel Hazanaviciuksen ohjaama elokuva tullaan Ranskassa jatkossa tuntemaan nimellä Coupez!. Aiemmin elokuva tunnettiin nimellä Z.

Venäjällä Z-kirjain on symboloinut hyökkäystä Ukrainaan, ja elokuvan aiempi nimi herätti kansainvälistä huomiota huhtikuun puolivälissä, kun Cannesin elokuvajuhlat ilmoitti elokuvan toimivan festivaalin avajaiselokuvana. Elokuvan nimessä Z viittasi käsitteeseen zombie eli ”eläviin kuolleisiin”.

Lue lisää: Cannesin elokuvajuhlat julkisti ohjelmistonsa, ja avajaiselokuva on yllättäen nimeltään Z – Kirjain on yhdistetty viime aikoina Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan

Tekijät kertoivat nimen vaihtamisesta maanantaina. Tiedotteessa elokuvantekijät, levittäjät sekä Cannesin festivaali korostivat nimenvaihdoksen olevan osoitus solidaarisuudesta Ukrainan kansaa kohtaa. Ukrainalainen kulttuuriväki oli aiemmin vaatinut elokuvan nimen muuttamista.

Elokuvan englanninkielisenä nimenä on Final Cut. Elokuvassa kuvausryhmä on tekemässä pienen budjetin zombie-elokuvaa, kun paikalle osuu oikeita zombieita. Päärooleja näyttelevät Bérénice Bejo ja Romain Duris. Hazanavicius on ohjaajana tunnettu ennen kaikkea Oscarin voittaneesta mykkäelokuvapastissista The Artist.

Oikaisu 26.4. klo 13.17. Elokuvan ranskankielisessä nimessä oli alun perin virheellisesti mukana myös nimen englanninnos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat