He-Man vaikuttaa läpi elämän, osoittaa oivaltava podcastsarja Elämäni supersankarit

Antti Melkko haastattelee sarjassaan lelufriikkien ja -keräilijöiden lisäksi myös esimerkiksi oheiselokuvien ja sarjojen kääntäjiä ja ääninäyttelijöitä.

Antti Melkko kahlaa läpi sankarillisten muoviukkeleiden ja -akkeleiden kronikkaa.

28.4. 2:00

Barbiet, Prätkähiiret, Pokémonit ja Teinimutanttininjakilpikonnat eivät ole pelkkiä leluja vaan osa popkulttuuria. Joidenkin fanien elämässä ne eivät jääneet lapsuuden lelulaatikkoon vaan vaikuttavat läpi elämän.

Antti Melkko on tehnyt aiemmin suositut audiosarjat pelikonsoleiden ja kotitietokoneiden historiasta. Nyt hän kahlaa läpi sankarillisten muoviukkeleiden ja -akkeleiden kronikkaa.

Kuten aiemmissakin sarjoissa, mukana on paljon bisneksen, markkinoinnin ja suunnittelun historiaa. Sarja avaa oivaltavasti sitä, miten animaatioista ja elokuvista tuli osa lelujen tuotteistamista ja miten suosikkihahmot vaikuttivat toistensa kehittelyyn.

Lelufriikkien ja -keräilijöiden lisäksi haastateltavina on esimerkiksi kääntäjiä ja ääninäyttelijöitä. Millenniaalitoimittajan omakohtaiset kokemukset kulkevat mukana yhteen sitovana liimana.

Avausjaksossa He-Manista ja muista Skeletoria vastaan taistelevista Universumin mestareista keskustelevat figuurikeräilijä Arto Paappanen ja historioitsija Jukka Issakainen.

Elämäni supersankarit, Yle Areena sekä Radio 1 tiistaisin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat