Kanada saa omat ”Euroviisunsa” ensi vuonna

Kilpailussa vastakkain asettuvat omilla kappaleillaan Kanadan provinssit ja territoriot.

American Song Contestin juontajat Snoop Dogg ja Kelly Clarkson kilpailun ensimmäisenä semifinaalipäivänä maanantaina 25. huhtikuuta.

27.4. 15:32

Euroviisuista tehdään oma versionsa Kanadaan, Euroviisujen verkkosivuilla kerrotaan. Suomessa aiheesta on kertonut myös Yleisradio.

Eurovision Canada -nimellä kutsuttu kilpailu pidetään ensimmäisen kerran vuonna 2023. Kilpailussa kuullaan 13 kilpailukappaletta, eli yksi jokaiselta Kanadan kymmeneltä provinssilta ja kolmelta territoriolta.

Kilpailu heijastelee järjestelyiltään tänä vuonna Yhdysvalloissa alkanutta American Song Contest -kilpailua, joka sekin on amerikkalaisversio Euroviisuista. American Song Contestissa kilpailee omilla kappaleillaan kaikkiaan 56 eri osavaltioiden ja territorioiden sekä pääkaupungin Washington DC:n edustajaa.

Kanadan versiossa ilmeisesti kuitenkin kilpaillaan jo provinssi- ja territoriotasolla televisioiduissa alkuerissä, joista kilpailijat etenevät semifinaaleihin ja finaaliin. American Song Contestissa puolestaan ei ole nähty osavaltioiden sisäisiä karsintoja, vaan alkukilpailuissa toisiaan vastaan asettuivat ennalta valitut kunkin osavaltion edustajat.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat