RSO:n tulevan kauden teemasäveltäjinä Rahmaninov, Ligeti ja Tarkiainen, HKO keskittyy suomalaiseen musiikkiin

Tuleva konserttikausi on Susanna Mälkin viimeinen HKO:n ylikapellimestarina.

Ylikapellimestareiden Nicholas Collonin (RSO) ja Susanna Mälkin (HKO) johtamat orkesterit esittävät tulevalla konserttikaudella muun muassa Outi Tarkiaisen ja Jukka Linkolan teoksia.

28.4. 12:53 | Päivitetty 29.4. 11:14

Radion sinfoniaorkesterin konserttikauden 2022–23 teemasäveltäjät ovat Sergei Rahmaninov, György Ligeti ja Outi Tarkiainen. Nicholas Collonin ylikapellimestarikaudella jokaisella konserttikaudella on määrä olla kolme teemasäveltäjää, ja kuluvalla kaudella he ovat olleet Thomas Adès, Igor Stravinsky ja Lotta Wennäkoski. Adès oli myös syksyllä 2021 järjestetyn RSO-festivaalin keskushenkilö ja vieraili Helsingissä.

Tulevalla kaudella lokakuussa 2022 australialainen säveltäjä-alttoviulisti Brett Dean tekee kahden konserttiviikon residenssin RSO:n kanssa. Residenssin aikana kuullaan kolme konserttiohjelmaa, joista Dean johtaa yhden ja esiintyy kamarimusiikkiosuuksissa myös alttoviulistina.

Tulevan kauden teemasäveltäjistä Outi Tarkiaiselta kuullaan yhteensä neljä orkesteriteosta, joista yksi, englannintorvikonsertto Milky Ways, saa kantaesityksensä. RSO kantaesittää kaudella myös Veli-Matti Puumalan viulukonserton, Sampo Haapamäen orkesterilauluja sekä Tomi Räisäsen ja Seppo Pohjolan kamarimusiikkiteoksia.

Helsingin kaupunginorkesteri keskittyy tulevalla konserttikaudella erityisesti suomalaiseen musiikkiin. Konserttikausi 2022–23 on Susanna Mälkin viimeinen HKO:n ylikapellimestarina, ja aiemmilla kausilla teemoina ovat olleet esimerkiksi ranskalainen musiikki ja saksankielinen kulttuuri.

Suomalaisen musiikin konserttikaudella kuullaan teoksia muiden muassa Jean Sibeliukselta, Robert Kajanukselta, Laura Netzeliltä, Helvi Leiviskältä, Einojuhani Rautavaaralta, Magnus Lindbergiltä, Lotta Wennäkoskelta ja Kaija Saariaholta. Kantaesitykset kuullaan Olli Kortekankaalta, Alex Freemanilta, Jukka Linkolalta, Matthew Whittallilta ja Minna Leinoselta.

Sekä HKO että RSO vierailevat myös ulkomailla: RSO aloittaa konserttikautensa vierailemalla Lontoossa BBC:n Proms-festivaalilla, ja samaan aikaan elokuun lopussa HKO vierailee Edinburghissa ja Luzernissa. HKO myös konsertoi toukokuussa 2023 New Yorkin Carnegie Hallissa.

RSO tekee marraskuussa 2022 ylikapellimestarinsa Nicholas Collonin kanssa Saksan-kiertueen, jonka yhteydessä se esiintyy myös Liettuassa. Viulusolistina kiertueella on yhdysvaltalainen Hilary Hahn, joka soittaa Sibeliuksen viulukonserton solistina.

Lisäys 29.4. klo 11.13: Lisätty Olli Kortekankaan HKO:n kantaesitettävien teosten säveltäjien listaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat