Hyvityksen aika -poliisisarjan päähenkilö kokee suuria elämänmuutoksia, mutta tarina jää silti vaisuksi eikä Dublinistakaan saada irti mitään kummempaa

Rikoskertomuksena Hyvityksen aika ajaa asiansa: käänteet ovat yllättäviä ja tutkinnan kulkeminen sujuvaa.

Rikoskomisario Colette Cunningham (Paula Malcomson) ei kieriskele surussa vaan ohjaa tunteet toimintaan: työt on tehtävä, kodin arkea pyöritettävä.

30.4. 2:00 | Päivitetty 30.4. 9:15

Irlantilais-brittiläinen Hyvityksen aika on kuin laimennettu versio brittisarjasta Happy Valley, varjojen laakso. Molemmissa poliisin arkeen mahtuu huume-epidemiaa ja amatööririkoksia. Poliisityön realismi jää kuitenkin isomman rikosvyyhden ja mutkikkaiden perhesuhteiden taustalle.

Kuten Happy Valleyn päähenkilö, myös rikosetsivä Colette Cunningham (Paula Malcomson) päätyy lapsenlapsensa huoltajaksi tyttärensä itsemurhan jälkeen. Lapsenlapsia on tosin kaksi (Abby Fitz ja Evan O’Connor), eikä Cunningham ole ihan varma, että tyttären kuolema on itsemurha.

Kuusiosainen sarja seuraa Cunninghamin yrityksiä päästä selville tyttärensä viimeisistä vaiheista. Samalla Liverpoolista Dubliniin muuttava päähenkilö yrittää sopeutua elämään uuden työn ja kahden teinin kanssa

Sean Cookin luoma jännityssarja ei revittele miljööllään. Dublin näyttäytyy persoonattoman poliisilaitoksen ja arkisten katunäkymien kaupunkina, olkoonkin että näkymät kuvaavat enemmän yhteiskunnan ala- kuin ylälaitaa.

Sama suurellisuuden väistely koskee tunnemaisemia. Cunningham ei kieriskele syyllisyydessä tai surussa vaan ohjaa tunteet toimintaan. Rikokset on ratkaistava, kodin arkea on pyöritettävä. Sarjan vähäeleisyys lähestyy vaimeutta.

Rikoskertomuksena Hyvityksen aika ajaa asiansa: käänteet ovat yllättäviä ja tutkinnan kulkeminen sujuvaa.

Sarja ei kuitenkaan saa ladattua kerrontaansa sitä ekstraa, joka jättäisi kokonaisuudesta pysyvän muistijäljen. Rikos ei yksin kannata.

Hyvityksen aika, TV1 klo 19.40 ja Yle Areena. (K12)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat