Emmyllä palkittu dokumenttisarja kertaa liiankin perusteellisesti koripalloseura Chicago Bullsin menestyksen vuodet, ja kaiken tähtenä on tietenkin Michael Jordan

Sanasensa Chicago Bullsin kultaisesta 1990-luvusta sanovat myös muiden muassa entiset presidentit Barack Obama ja Bill Clinton.

Ottelussa vuonna 1992 Chicago Bullsin Michael Jordan (vas.) ja Scott Williams (oik.) taistelivat pallosta Portland Trail Blazersin Kevin Duckworthin kanssa.

1.5. 2:00 | Päivitetty 1.5. 14:12

Chicago Bulls vilisi 1990-luvulla kovan luokan pelimiehiä, mutta yksi oli tietysti ylitse muiden: Michael Jordan. Jordanin johdolla koripalloseura nappasi peräti kuusi NBA:n mestaruutta vuosikymmenen aikana.

Jason Hehirin ohjaama dokumenttisarja The Last Dance: Kerran vielä, Bulls (2020) kertoo unelmajoukkueen tarinan sen muodostumisesta aina siihen saakka, kun keskeiset pelaajat ja mestarivalmentaja Phil Jackson läksivät omille teilleen. Sarjan nimi tulee Jacksonin pelaajille kauden 1997–1998 alla jakamasta pelikirjasta, joka jo enteili dynastian loppua.

Mutta mihin tahansa tarina kääntyy, aina se palaa Jordaniin. Juuri Jordanin erityisyyden vuoksi Bullsin oli mahdollista kasvaa suureksi ja kansainvälisesti tunnetuksi ilmiöksi, dokumenttisarja toitottaa.

Pelikaverit vetelivät kokaiinia vielä 1980-luvulla Jordanin liittyessä joukkueeseen. Hänen kyvyistään, kunnianhimostaan ja urheilullisesta henkilöbrändistään hyötyivät niin Bulls kuin koko NBA.

Jordanin palvomisen lomassa Hehir nostaa esiin onneksi muitakin mielenkiintoisia henkilöitä. Heitä ovat esimerkiksi aliarvostettu Scotty Pippen, pahapoika Dennis Rodman ja tähtipelaajien halveksima seurajohtaja Jerry Krause.

Ohjaaja Hehiriä on kiitelty perusteellisuudesta, ja syystä. Emmy-palkitun sarjan haastateltavina vilahtaa pelaajien, valmentajien ja muiden sisäpiiriläisten lisäksi muiden muassa entiset presidentit Barack Obama ja Bill Clinton.

Samalla voi kuitenkin kysyä, oliko välttämätöntä venyttää tarinasta kokonainen sarja. Kahdeksan jaksoa kolmenkymmenen vuoden takaista Bulls- ja Jordan-maniaa tuntuu hieman liioittelulta.

The Last Dance: Vielä kerran, Bulls, TV2 su 1.5. klo 11.10–19.26 sekä Areena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat