Michael Douglas puhkesi itkuun Debra Wingerin purtua häntä käteen – kieltäytyi näyttelemästä Wingerin kanssa huippusuosion saaneessa Vihreän timantin metsästys -elokuvassa

Wingerin ele oli tarkoitettu vitsiksi, mutta se rikkoi Douglasin ihon sekä hänen uskonsa siihen, että Wingerin kanssa voisi työskennellä raskaissa kuvauksissa viidakossa. Roolin sai Kathleen Turner, ja elokuvasta tuli menestys.

Joan Wilder (Kathleen Turner) ja Jack Colton (Michael Douglas) joutuvat kovaan paikkaan elokuvassa Vihreän timantin metsästys (1984).

30.4. 13:24

Yhdysvaltalainen näyttelijä Michael Douglas kieltäytyi näyttelemästä Debra Wingerin kanssa 1980-luvun alkupuolella, koska Winger puri Douglasia käteen.

Winger oli elokuvayhtiön ykkösehdokas Douglasin vastanäyttelijäksi romanttiseen viidakkorymistelyyn Vihreän timantin metsästykseen (1984).

Tutustuakseen he tapasivat Teksasissa, kun Winger työskenteli Hellyyden ehdoilla -elokuvan kuvauksissa. Molempien urat olivat jo nosteessa, mutta Douglas oli Wingeriä tunnetumpi.

Douglasin mukaan hän nautti Wingerin kanssa illallisen, johon osallistui myös ohjaaja Robert Zemeckis. Kumottiin ainakin tequilaa, ja kun seurue käveli ulos, Winger kävi leikkisäksi.

Douglas kuvailee tapahtumien kulkua näin:

”Samalla tavalla kuin joku voisi heittää ’sinä senkin!’ ja kumauttaa hellästi käsivarteen, niin kuin vitsiksi, hän [Winger] kurottautui minua kohti ja puri käsivarteen.”

Douglas muistaa huutaneensa tuskasta, katsoneensa edelleen hupituulella olevaa Wingeriä ja ajatelleensa: ”En oikein tiedä... Tästä voisi tulla rankkaa.”

Debra Winger näytteli elokuvassa Urban Cowboy (1980).

Käsivartensa ihon hän kertoi rikkoontuneen hyökkäyksen voimasta.

Douglas muisteli kohtaamista viime torstaina näyttelijä Rob Lowen podcastissa. Tapauksesta kirjoitti myös Variety-lehti.

Variety ei tavoinnut Wingeriä kommentoimaan tapausta.

Palattuaan Teksasista Hollywoodiin Douglas tapasi elokuvayhtiön johtoa keskustellakseen Debra Wingerin palkkaamisesta rooliin.

Silloin hän puhkesi itkuun.

”Sanoin johdolle, etten voi lähteä viidakkoon hänen kanssaan – hän puri minua käteen!” Douglas muistelee podcastissa. Pääosaa esittänyt Douglas oli myös yksi Vihreän timantin metsästyksen tuottajista.

Romanttista toimintakomediaa kuvattiin Meksikon viidakossa vaikeissa olosuhteissa, joten siihen tarvittiin työhönsä sitoutuneita tiimipelaajia, Douglas kertoi Varietylle vuonna 2019. Tuolloin hän sanoi, ettei Wingeriltä saatu selvää vastausta, onko hän kiinnostunut roolista vai ei.

”Hän on varsinainen persoona”, Douglas luonnehtii Lowen podcastissa.

Joan Wilderin roolin Vihreän timantin metsästyksessä sai lopulta Kathleen Turner, joka oli hiljattain tehnyt läpimurtonsa Huumassa (1981).

Turner esittää newyorkilaista rakkausromaanikirjailijaa, joka päätyy Kolumbian sademetsään pakoilemaan huumekauppiaita Douglasin esittämän onnenonkijarentun kanssa.

Vihreän timantin metsästys ratsasti 1980-luvun Indiana Jones -tyyppisten seikkailufilmien aallolla ja ylsi maailmanlaajuiseksi hitiksi.

Douglas ja Turner palasivat rooleihinsa jatko-osassa Niilin jalokivi (1985).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat