Vuoden 2021 menestyneimpiä artisteja ja musiikkialan ammattilaisia palkittiin perjantai-iltana Helsingin jäähallissa järjestetyssä Emma-gaalassa, jota vietettiin nyt 36. kerran. Alun perin vuoden 2022 gaala oli tarkoitus järjestää silloisella Hartwall-areenalla helmikuun alussa. Suomen huonontuneen koronavirustilanteen takia gaala päätettiin kuitenkin siirtää toukokuun alkuun.
Samassa yhteydessä myös paikka vaihtui Helsingin jäähalliin.
Illan voitokkain oli Suomea viime vuoden Euroviisuissa kappaleella Dark Side edustanut Blind Channel, joka keräsi kaikkiaan kuusi Emma-palkintoa: Vuoden yhtye, Vuoden biisi, Vuoden rock, Vuoden striimatuin kotimainen biisi, Vuoden vienti-Emma sekä yleisön äänestämä Vuoden kotimainen artisti.
Viime vuonna vastaavan palkintovyöryn kasasi Behm, joka sai jopa seitsemän Emma-palkintoa. Vuonna 2019 puolestaan Pyhimys voitti kerralla kuusi palkintoa.
Ellinoora punaisella matolla musiikkialan Emma-gaalassa.
Illan menestyjiin lukeutui myös Ellinoora, joka palkittiin Vuoden artisti-, Vuoden albumi- ja Vuoden pop -palkinnoilla. Emma-gaalassa luovuttiin vuonna 2020 erillisistä vuoden mies- ja naisartistipalkinnoista, ja Ellinoora palkittiin vuonna 2019 gaalan historian viimeisenä vuoden naissolistina.
Vuoden tulokkaana palkittiin Viivi, joka oli ehdolla myös Vuoden musiikkivideo-, Vuoden pop- ja Vuoden biisi -kategorioissa.
Viivi on vuoden tulokas.
Nelosella suorana lähetyksenä ja myöhemmin Ruudussa nähtävässä gaalassa esiintyivät muun muassa Juha Tapio, Ed Sheeranin kanssa tekemänsä 2Step-dueton ensiesittänyt Ellinoora, Blind Channel, Chisu ja Gasellit. Perinteikkäässä tulokaspotpurissa esiintyivät vuoden tulokas -kategorian ehdokkaat Viivi, Hassan Maikal, Pyrythekid, Sexmane ja Arppa.
Suomen suurimman vuotuisen musiikkialan juhlagaalan järjestävät suomalaisten levy-yhtiöiden kattojärjestö Musiikkituottajat ja Nelonen Media Live.
Helsingin Sanomat ja Emma-gaalan esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.
Vuoden 2021 Emma-voittajat
Vuoden artisti
Ellinoora
Vuoden yhtye
Blind Channel
Vuoden albumi
Ellinoora: Viimeinen romantikko
Vuoden tulokas
Viivi
Vuoden biisi
Blind Channel: Dark Side
Vuoden pop
Ellinoora: Viimeinen romantikko
Vuoden rock
Blind Channel: Dark Side
Vuoden metalli
Beast In Black: Dark Connection
Vuoden iskelmä
Kaija Koo: Taipumaton
Vuoden rap/R&B
Gasellit: Zen
Gasellit ja Emma-patsas.
Vuoden jazzalbumi
Linda Fredriksson: Juniper
Vuoden etnoalbumi
Celenka: Villoi varsa
Vuoden klassisen musiikin albumi
Helsingin kaupunginorkesteri, kapellimestarina Susanna Mälkki. Béla Bartók: Konsertto orkesterille; Musiikkia kieli- ja lyömäsoittimille sekä celestalle
Vuoden musiikkivideo
Mikael Gabriel: Tokio. Ohjaaja: Kaverikarim
Vuoden tuottaja
Samuli Sirviö
Kriitikoiden valinta
Yona: Uni johon herään
Vuoden lastenmusiikkialbumi
Various Artists: Muumiperhe laulaa, OHOI!
Yleisöäänestys: Vuoden kotimainen artisti/yhtye
Blind Channel
Erikois-Emma
Maarit Hurmerinta
Vuoden vienti -Emma
Blind Channel
Vuoden myydyin albumi
Behm: Draaman kaari viehättää
Vuoden striimatuin kotimainen biisi
Blind Channel: Dark Side
Vuoden striimatuin ulkomainen biisi
Måneskin: I Wanna Be Your Slave
Celenka-yhtye voitti Vuoden etnoalbumi -Emman levyllään Villoi varsa. Kuvassa Eero Grundström ja Emmi Kujanpää.
Erikois-Emman vastaanotti Maarit Hurmerinta vierellään Janna-tytär.
Pääministeri Sanna Marin ja tubettajat Abdirahman Keinaan (vas.) ja Ibrahim Manza punaisella matolla perjantain gaalassa.
Oikaisu 6.5. kello 22.50: Jutussa kirjoitettiin aiemmin virheellisesti, että jääkiekon MM-kisat järjestettäisiin Hartwall-areenalla toukokuussa. Areenaa kutsutaan nykyisin Helsinki-halliksi. Siellä ei pelata jääkiekon MM-kisoja, vaan pelipaikkoina ovat Tampereen Nokia-areena ja Helsingin jäähalli Nordenskiöldinkadulla.
Päivitetty 9.5. klo 9.30: Lisätty Celenka-yhtyeen kuvaan kuvateksti sekä lisätty tieto siitä, että Nelonen Media Live oli toinen Emma-juhlagaalan järjestäjistä.