Dave Chappellen kimppuun hyökättiin kesken keikan: Koomikko jatkoi transihmisiin kohdistuvaa vitsailuaan välittömästi hyökkäyksen jälkeen

Los Angelesin poliisi on kertonut pidättäneensä koomikon kimppuun hyökänneen miehen.

Dave Chappellen transfobisina pidetyt kommentit ovat herättäneet suuttumusta.

4.5. 13:32

Koomikko Dave Chappellen kimppuun hyökättiin hänen esiintyessään tiistaina Hollywood Bowlissa osana Netflix Is A Joke -festivaalia. Tapahtumista kertoo muun muassa Deadline.

Show’ta katsomassa olleiden puhelimet oli kerätty porteilla ennen tapahtuman alkua, joten kuvamateriaalia on vain vähän, mutta sosiaaliseen mediaan on jaettu useita viestejä, joiden mukaan eräs yleisön jäsen oli yhtäkkiä hyökännyt lavalle.

Twitterissä on myös julkaistu video, jolla mies näyttäisi hyökkäävän mikrofonia pitelevän henkilön, mahdollisesti Chappellen, kimppuun lavalle.

ABC-uutiskanavan mukaan hyökkääjä ja Chappelle kamppailivat hetken lattialla, jonka jälkeen hyökkääjä juoksi lavan sivuun, jossa turvahenkilöt ottivat hänet kiinni. Kiinniottajien joukossa oli mukana myös koomikkokollega Jamie Foxx, joka liittyi Chappellen seuraan lavalle sen jälkeen, kun hyökkääjä oli viety pois.

Dave Chappelle ei ilmeisesti loukkaantunut hyökkäyksessä, eikä syitä hyökkäykselle ole toistaiseksi kerrottu.

Los Angelesin poliisi on vahvistanut ABC7:lle saaneensa puhelun Bowlista noin kello 22.45 tiistai-iltana. Poliisi kertoi, että mies pidätettiin. Tämä oli ilmeisesti aseistautunut sekä ampuma-aseella että veitsellä.

Twitterissä kiertää myös videoita, joissa hyökkääjää siirretään paareilla ambulanssin kyytiin ja tämän käsivarsi näyttää pahasti vääntyneeltä.

Yhdessä ilmeisesti tapahtuman jälkeen kuvatussa videopätkässä Chappelle huikkaa: ”Se oli transmies”, viittauksena hänen omiin transfobisina pidettyihin kommentteihinsa Netflixilla nähdyssä The Closer -ohjelmassaan. Chappellen The Closerissa esittämät kommentit transhenkilöistä ovat herättäneet laajalti keskustelua ja suuttumusta.

Lue lisää: Dave Chappelle jatkaa Netflixillä transsukupuolisia koskevan kohun jälkeen

Chappellen kuohuntaa herättäneiden kommenttien lisäksi hyökkäystä edeltää myös Will Smithin hyökkäys koomikko Chris Rockin kimppuun Oscar-gaalassa. Smith ryntäsi kesken kaiken lavalle ja huitaisi juontajana tuolloin toiminutta Rockia kasvoihin, sekä kielsi tätä kovasanaisesti puhumasta Smithin vaimosta, Jada Pinkett Smithistä.

Tapahtuman jälkeen useat koomikot ovat ilmaisseet huolensa lavaesiintymisten turvallisuudesta ja mahdollisista Will Smith -jäljittelijöistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat