Netflix ja Dave Chappelle kommentoivat koomikkoon kohdistunutta hyökkäystä – Hyökkääjä on pidätettynä takuita vastaan

Yleisön joukossa ollut mies hyökkäsi Chappellen kimppuun kesken tämän esiintymisen Netflix Is a Joke -festivaalilla Los Angelesissa Hollywood Bowlissa.

Koomikko Dave Chappelle ei loukkaantunut hyökkäyksessä.

5.5. 15:48

Netflix on julkaissut lausunnon, jossa se tuomitsee koomikko Dave Chappelleen tiistaina kohdistetun hyökkäyksen, kertoo Variety. Yleisön joukossa ollut mies hyökkäsi Chappellen kimppuun kesken tämän esiintymisen Netflix Is a Joke -festivaalilla Los Angelesissa Hollywood Bowlissa.

”Välitämme suuresti tekijöiden turvallisuudesta, ja puolustamme voimakkaasti stand up -koomikkojen oikeutta esiintyä lavalla ilman väkivallan pelkoa”, suoratoistojätin tiedottaja sanoi.

Sosiaalisessa mediassa kiertävillä videoilla näkyy mies, joka juoksee lavalle ja taklaa esiintyjän. Tämän jälkeen hyökkääjä nousi ylös ja yritti juosta lavalta, mutta turvahenkilöt ja Chappellen seurueeseen kuuluvat henkilöt saivat hänet kiinni. Nähtävillä on myös kuvia ja videoita, joilla miestä ollaan viemässä paareilla ambulanssiin ja tämän käsi näyttää pahasti vääntyneeltä.

Myös Chappellen tuotantoyrityksen tiedottaja antoi koomikon puolesta lausunnon keskiviikkona: ”Dave Chappelle juhlisti neljän illan ajan komediaa ja musiikkia, asettaen ennätyksellisiä myyntilukuja koomikon Hollywood Bowl -esiintymiselle. Tämä asettaa Chappellen rinta rinnan Monty Pythonin kanssa, tavoittaen yli 70 000 erilaisista lähtökohdista tulevaa fania ensimmäisen Netflix Is A Joke -festivaalin aikana, ja hän kieltäytyy antamasta eilisillan tapahtumien varjostaa tämän historiallisen hetken taianomaisuutta.”

Los Angelesin poliisi on Varietyn mukaan pidättänyt 23-vuotiaan miehen epäiltynä aseellisesta hyökkäyksestä. Hänellä oli hallussaan jäljitelmäase, josta sai esiin veitsenterän, ja häntä epäillään hyökkäämisestä Chappellen kimppuun tiistai-iltana.

Mies on tällä hetkellä pidätettynä 30 000 dollarin takuita vastaan.

Los Angelesin poliisilaitos on julkaissut kuvan aseesta, joka Isaiah Leellä oli hallussaan tämän hyökätessä Dave Chappellen kimppuun.

Dave Chappelle on ollut lokakuun jälkeen otsikoissa tämän osin transfobisena pidetyn The Closer -ohjelman jälkeen. Osa Netflixin työntekijöistä piti Chappellen vitsejä sopimattomina, ja myös jotkut Chappellen fanit luonnehtivat koomikkoa transfobiseksi.

Hyökkäystä edeltää myös näyttelijä Will Smithin hyökkäys koomikko Chris Rockin kimppuun Oscar-gaalassa. Smith ryntäsi kesken kaiken lavalle ja huitaisi juontajana tuolloin toiminutta Rockia kasvoihin, sekä kielsi tätä kovasanaisesti puhumasta Smithin vaimosta, Jada Pinkett Smithistä.

Tapahtuman jälkeen useat koomikot ovat ilmaisseet huolensa lavaesiintymisten turvallisuudesta ja mahdollisista Will Smith -jäljittelijöistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat